ANNONSØRINNHOLD

Pliktløp: Manchester United har allerede vunnet sin Champions League-gruppe, og kveldens kamp mot rumenske CFR Cluj er uten praktisk betydning. Her en scene fra ligakampen mot Reading sist helg. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK.
Pliktløp: Manchester United har allerede vunnet sin Champions League-gruppe, og kveldens kamp mot rumenske CFR Cluj er uten praktisk betydning. Her en scene fra ligakampen mot Reading sist helg. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK.Vis mer

Onsdagens oddstips: Manchester United og Barcelona i pliktløp

Se Champions League-tipsene!

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i sin oddsblogg. 

I dag er det flere vriene Champions League-kamper, fra ekstreme lavoddsere (1,05 på Chelsea og 1,07 på Bayern) til en kamp hvor mange mistenker mer eller mindre bevisst avtalt spill om uavgjort (Shakhtar Donetsk - Juventus). 

Jager man høy odds kan man vurdere Benfica (borte mot Barcelona) og CFR Cluj (borte mot Manchester United), begge til rundt 5 i odds. Felles for lagene er at de har alt å spille for, mens vertslagene ikke har det.

Noe kjempespill er det vanskelig å finne denne spilledagen, bare så det er sagt.

Dagens utvalgte:

Spillestopp: 20.40

Manchester United - CFR Cluj 
Odds: 1,47 - 3,70 - 5,00   

Champions League, gruppe H. Manchester Uniteds avansement og gruppeseier var spikret allerede etter fire kamper, og manager Alex Ferguson sendte et reservepreget lag til Tyrkia, som da også tapte 0-1 mot Galatasaray. Det blir reservepreget også her. Opprinnelig skulle Nemanja Vidic gjøre comeback, men det blir trolig for tidlig. Trolig spiller Smalling, Jones, Buttner og Rafael bak, i et forsvar som har vært alt annet enn solid denne sesongen. Wayne Rooney er bekreftet på topp. Har lokal- og toppoppgjør mot Manchester City søndag. CFR Cluj må ta med seg flere poeng fra denne kampen enn Galatasaray tar med seg fra bortekampen mot Sporting Braga for å bli nummer to og avansere. Tapte 1-2 hjemme for Manchester United, og har tatt det meste av poengene sine via to seiere mot Sporting Braga. Er nummer seks i rumensk serie. Fortsatt langtidsskader på Bakary Sare og spissen Ronny. Får et vågalt tips på motivasjon, på en onsdag med få godbiter oddsmessig.

Alle oddsanalyser:

Spillestopp: 20.40

Shakhtar Donetsk - Juventus
Odds: 3,10 - 1,75 - 3,90  

Champions League, gruppe E. Det er ikke så ofte man blir tilbudt så lav odds som 1,75 for uavgjort. Årsaken er selvfølgelig at disse to lagene begge er videre med poengdeling, på bekostning av Chelsea. Shakhtar Donetsk er videre uansett med sine ti poeng, men er naturligvis interessert i å vinne gruppen. Ble ikke akkurat kjent for fair play da de slo Nordsjælland sist, og spissen Luis Adriano er suspendert her etter sin usportslige scoring. Regn med endeløse konspirasjonsteorier opp mot kampstart, og mye bråk i etterkant om det blir uavgjort, uansett årsak. Donetsk har vunnet sine hjemmekamper i gruppen, spilte 1-1 borte mot dagens motstander. I tillegg til Adriano er trolig forsvarerne Hubschman og Chygrynskiy ute. Juventus ryker ut med tap her og Chelsea-seier hjemme mot Nordsjælland, noe vi må kunne forvente. Har ikke tapt i dette gruppespillet, men spilte de tre første kampene uavgjort, og har dermed måttet jobbe hardt for å dekke opp de tapte poengene. Mangler sin suspenderte midtbanemann Claudio Marchisio, ellers tilnærmet fullt lag. Vil i utgangspunktet anbefale å holde seg unna denne kampen.

Chelsea - FC Nordsjælland
Odds: 1,05 - 7,00 - 18,50

Champions League, gruppe E. Chelsea må vinne denne for å ha en sjanse til avansement, må samtidig håpe at ikke Shakhtar Donetsk og Juventus spiller uavgjort. Har gått seks strake kamper uten å vinne, og Rafael Benitez har på sine tre kamper i sjefsstolen spilt to kamper 0-0 og tapt 1-3 borte mot West Ham. Guffen kamp for ham, med alt å tape, men har i det minste en overkommelig motstander. Savner fortsatt rutinerte Terry og Lampard. FC Nordsjælland kan omtales som et hyggelig bekjentskap i denne turneringen. Har vist tendenser til bra spill, men skapt lite og det skinner gjennom at nivået er litt for høyt. Har ingenting å spille for utover æren, og den kommende storkampen i Danmark borte mot København har nok vel så mye fokus. Jores Okore er skadet. 1,05 spilles ikke, kampen får gå i fred. Med tanke på at Rafael Benitez og dette laget har mye å bevise, samt at de vant det motsatte oppgjøret hele 4-0, kan 1,70 på at Chelsea vinner med minst tre mål være mer aktuelt.

Bayern München - Bate Borisov
Odds: 1,07 - 6,50 - 16,00

Champions League, gruppe F. Bayern München trenger bare vinne denne for å vinne gruppen. Har i tillegg et lite hevnmotiv etter å ha tapt 1-3 mot BATE i Hviterussland. Vunnet sine øvrige hjemmekamper på overbevisende vis, og har en komfortabel ledelse i Bundesliga. Har noen forfall; Badstuber, Robben og Gustavo. BATE Borisov fullførte den hviterussiske ligaen 25. november og vant gullet komfortabelt. Har ingenting å spille for i denne kampen, og er nok i feriemodus. Har ingen skadebekymringer og liten grunn til å rotere, men kan også velge å dra noen overraskelser opp av hatten ettersom ingenting står på spill. Klar H, selvsagt, men 1,07 er ikke noe jeg tar med på kupongen. Spill heller hjemmeseier med minst tre mål til 1,82 om du vil være med på denne.

Lille - Valencia
Odds: 2,75 - 2,95 - 2,25  

Champions League, gruppe F. Lille er sist, tre poeng bak BATE Borisov, men er bak dem også på innbyrdes oppgjør og kan ikke gjøre noe med fjerdeplassen. Er på en noe skuffende tiendeplass i den franske ligaen, der laget har vært ustabile. Tapte 0-2 i det motsatte oppgjøret. Er uten spissen Melo, mens forsvareren Sidibe og midtbanespilleren Pedretti er suspendert. Roterer trolig en god del i laget. Valencia har ti poeng og er sikret avansement, men spiller for å vinne gruppen. Må i så fall ta flere poeng enn det Bayern gjør hjemme mot BATE Borisov, noe som i utgangspunktet synes vanskelig. Valencia har gjort mye rart i hjemlig liga i det siste og synes å gå mot en høyst gjennomsnittlig sesong i Spania. Valgte derfor å bytte manager, og den nye mann Ernesto Valverde vil sitte på tribunen i denne, før han tar over til helgens kamp. Har suspensjoner på Soldado og Barragan. Klart mest å spille for, får tipset.

Celtic - Spartak Moskva
Odds: 1,47 - 3,60 - 5,20  

Champions League, gruppe G. Celtic er nummer tre med syv poeng. Er uansett sikret spill i en europeisk turnering senere i vinter, men må ta flere poeng her enn Benfica tar borte mot Barcelona for å bli nummer to. Tar de like mange går Benfica foran på innbyrdes oppgjør. Celtic slo som kjent Barcelona 2-1 hjemme, tok sin andre seier borte mot nettopp Spartak Moskva. Mye rare resultater i hjemlig liga og cup, men har nok prioritert knallhardt mot denne kampen. Scott Brown er fortsatt ute, Victor Wanyama er suspendert. Spartak Moskva blir sist i gruppen uansett, og har ingenting å spille for. Gjør det middelmådig i russisk liga med en åttendeplass, med to kamper igjen før vinterpausen. To stygge ligatap på rad, begge hjemme. Sparket nylig treneren og ledes midlertidig av sin tidligere manager Valeri Karpin. Han vil trolig prøve ut noen nye ideer her, som kan bety rotering i mannskapet. Å spille Celtic til 1,47 i Champions League føles feil, men ser ikke noe bedre alternativ.

Barcelona - Benfica
Odds. 1,42 - 3,80 - 5,50  

Champions League, gruppe G. Barcelona er både kvalifisert videre og gruppevinner med sine 12 poeng, eneste sleiven kom i tapet borte mot Celtic (der Dagbladet tippet Celtic-seier til 8,50 i odds). Varsler at seks førstelagsspillere hviles til denne: Iniesta, Xavi, Mascherano, Pedro, Jordi Alba og Fabregas. I tillegg er Alves, Sanchez og Abidal ute med skader. Leo Messi synes utrettelig i sin rekordjakt, og spiller. Barcelona har vunnet sine siste ti hjemmekamper mot portugisiske lag. Benfica er nummer to, med like mange poeng som Celtic (syv). Må altså ha minst like mange poeng som Celtic (hjemme mot Spartak Moskva) i denne sjette runden for å avansere, en tøff oppgave. Har kun vunnet hjemme i dette gruppespillet. Kjører utpå sin sterkeste oppstilling. Det motsatte oppgjøret endte 0-2. Her må nesten B markeres på motivasjon, men oddsen føles ikke helt tilstrekkelig.

Sporting Braga - Galatasaray
Odds: 3,05 - 3,00 - 2,05

Champions League, gruppe H. Sporting Braga er sist, og vil være sist også etter denne kampen. Har således lite å spille for utover æren og for å glede hjemmepublikum. Kommer fra en fin cupseier hjemme mot selveste Porto. Kun vunnet én kamp i dette gruppespillet, det var bortekampen mot nettopp Galatasaray. Roterer trolig i laget, er uansett uten den suspenderte midtstopperen Douglao. Galatasaray er nummer to og har alt å spille for. Er sikret avansement med seier her, og kan også avansere med både tap og uavgjort. Er avhengig av å ta minst like mange poeng som Cluj tar borte mot Manchester United. Har vunnet sine to siste kamper i denne gruppa, borte mot Cluj og hjemme mot et reservepreget Manchester United. Ser ut til å kunne stille skadefritt, og får tipset, tross noe tynn odds.

Manchester United - CFR Cluj
Odds: 1,47 - 3,70 - 5,00  

Champions League, gruppe H. Manchester Uniteds avansement og gruppeseier var spikret allerede etter fire kamper, og manager Alex Ferguson sendte et reservepreget lag til Tyrkia, som da også tapte 0-1 mot Galatasaray. Det blir reservepreget også her. Opprinnelig skulle Nemanja Vidic gjøre comeback, men det blir trolig for tidlig. Trolig spiller Smalling, Jones, Buttner og Rafael bak, i et forsvar som har vært alt annet enn solid denne sesongen. Wayne Rooney er bekreftet på topp. Har lokal- og toppoppgjør mot Manchester City søndag. CFR Cluj må ta med seg flere poeng fra denne kampen enn Galatasaray tar med seg fra bortekampen mot Sporting Braga for å bli nummer to og avansere. Tapte 1-2 hjemme for Manchester United, og har tatt det meste av poengene sine via to seiere mot Sporting Braga. Er nummer seks i rumensk serie. Fortsatt langtidsskader på Bakary Sare og spissen Ronny. Får et vågalt tips på motivasjon, på en onsdag med få godbiter oddsmessig.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.