Chelsea: Rafael Benitez har tatt over sjefsstolen i Chelsea, og mye tyder på en mer defensiv fotball. Debuten mot Manchester City var den mest sjansefattige kampen så langt i Premier League-sesongen. I kveld tror Dagbladets oddstipper at den første seieren kommer, på kontrollert vis. Foto: EPA/KERIM OKTEN
Chelsea: Rafael Benitez har tatt over sjefsstolen i Chelsea, og mye tyder på en mer defensiv fotball. Debuten mot Manchester City var den mest sjansefattige kampen så langt i Premier League-sesongen. I kveld tror Dagbladets oddstipper at den første seieren kommer, på kontrollert vis. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

Onsdagens oddstips: Rafael Benitez slår tilbake

Åtte kamper i Premier League spilles i dag, i tillegg til Bundesliga, Ligue 1 og Henning Bergs Blackburn.

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i sin oddsblogg

Schalke 04 skuffet enormt i går, men det er nye sjanser og nye gevinster i dag. 

Fortsatt er Dagbladet uten ordentlige oddstipssider, så det er stadig et noe improvisert tilbud.

En del vanskelige objekter i dag, og det er greit å ta litt risiko med tilsvarende høy odds.

Dagens: Chelsea m/ett mål

165. Chelsea - Fulham Handikap 0-1
Odds: 2,05 - 3,55 - 2,45                 

Fulham er gitt ledelsen 1-0 ved start. Mange forventer at Chelsea vil bli langt mer gjerrige bakover under Rafa Benitez, på bekostning av det offensive. I så måte kan det være verdt å følge med på oddsen for ettmålsseiere til Chelsea fremover, og vi begynner allerede i dag. 3,55 på en knapp Chelsea-seier ser ikke så verst ut. 

Jeg fristes også litt av tilsvarende knappe seiere til både Tottenham og Stoke i dag.

Alle oddsanalyser:

162. Chelsea - Fulham                            
Odds: 1,38 - 3,70 - 6,45  
                         
Premier League. Rafael Benitez så sitt nye lag spille 0-0 hjemme mot Manchester City i sin første kamp i sjefsstolen, mens han hørte buing og skjellsord fra publikum. Må få slutt på Chelseas fem kamper lange rekke uten seier i Premier League i dag om det ikke skal bli riktig så utrivelig på Stamford Bridge fremover. Benitez vil trolig endre stil, mindre avhengig av enkeltspilleres magi og spill mer som et lag. Noe mer defensivt. Stort press på Chelsea, som har 4-2-1 hjemme totalt. Mangler fortsatt veteranene John Terry og Frank Lampard. Fulham er tradisjonelt et svakt bortelag, så også denne sesongen med 1-3-3 så langt. Har også fem strake uten seier, de to siste er tapt. De fire siste kampene mellom lagene har alle endt uavgjort, og det er et resultat Fulham gjerne tar med hjem. Kan sitte dypt og ta kontringer i denne, men er litt bekymret for hvordan forsvaret opererer uten suspenderte Brede Hangeland. 3,70 på uavgjort mest aktuelt, men burde vært noe høyere.

164      Chelsea - Fulham Over/under 2.5    
Odds: 1,45 - 2,20                

Over/under 2,5 mål. Disse klubbene har spilt under 2,5 mål i de fem siste oppgjørene. Selv om statistikk fra innbyrdes oppgjør skal tas med en liten klype salt i mange tilfeller er 2,20 på under 2,5 mål et brukbart spill. Den største bekymringen er fraværet til Fulham-klippen Brede Hangeland.

165. Chelsea - Fulham Handikap 0-1
Odds: 2,05 - 3,55 - 2,45                

Fulham er gitt ledelsen 1-0 ved start. Mange forventer at Chelsea vil bli langt mer gjerrige bakover under Rafa Benitez, på bekostning av det offensive. I så måte kan det være verdt å følge med på oddsen for ettmålsseiere til Chelsea fremover, og vi begynner allerede i dag. 3,55 på en knapp Chelsea-seier ser ikke så verst ut.

166. Everton - Arsenal
Odds: 2,30 - 3,10 - 2,60                           

Premier League. Så er altså Everton favoritt mot Arsenal, Premier League er i endring. Lagene er tabellnaboer på henholdsvis femte- og sjetteplass, ett poeng skiller. Everton er ikke i den beste form, hverken vinner eller taper. Har 1-5-1 på de syv siste, altså hele fem poengdelinger på de syv siste kampene. Sliter med å holde buret rent, men er ubeseiret hjemme med 3-3-0 totalt. Får viktige Fellaini tilbake fra suspensjon. Arsenal har tradisjonelt et godt tak på Everton, men hva er slik statistikk verdt? Er i likhet med hjemmelaget i tvilsom form. Det plukkes poeng, men ikke nok til å holde følge med de beste. 2-2-1 på de fem siste kampene, 0-0 borte mot Aston Villa sist. Trives generelt bedre mot lag som prioriterer teknikk fremfor fysikk, og trives nok også best i de antatt vanskeligere kampene. Jack Wilshere er nok tilbake, ellers lite nytt på skadefronten. Har 2-3-2 borte. Fristes litt av borteseieren, men skulle gjerne hatt litt mer enn 2,60.

170. Everton - Arsenal Handikap 1-0                         
Odds: 1,35 - 4,20 - 5,00                

Everton er gitt ledelsen 1-0 ved start. Tatt i betraktning at Everton har sluppet inn mål i sine ni siste kamper, og at Arsenal er ustabile men svært bra på sitt beste, er 5 i odds på borteseier med minst to mål ørlite fristende. Arsenal har hatt to slike borteseiere denne sesongen, 2-0 mot Liverpool og 3-1 mot West Ham. 

171. Tottenham - Liverpool
Odds: 2,30 - 3,10 - 2,60

Premier League. Tottenham har hatt et bra tak på Liverpool de siste årene, og vant tilsvarende kamp 4-0 sist sesong. 0-0 da lagene møttes på Anfield i februar, det var også resultatet i en treningskamp i juli. Hjemmelaget kom tilbake på vinnersporet med 3-1 hjemme mot West Ham i helgen, og endte dermed sin tre kamper lange tapsrekke. Er nummer syv med 20 poeng, har 3-2-2 på hjemmebane. Spissen Adebayor er suspendert, men savnet er neppe overveldende og Defoe scoret to i helgen. Ingen nye forfall. Liverpool har blitt et vanskelig lag å slå, men tar for lite poeng til å true oppover på tabellen. 0-0 borte mot Swansea sist i en ikke veldig overbevisende kamp fra noen av lagene. Har delt poengene i syv av 13 PL-kamper, står med 1-4-1 borte. Omdiskuterte Suarez har funnet målformen, men rundt ham synes det tynt med målscorere. Liverpool er nummer 11 med 16 poeng, 2,30 er anstendig odds på hjemmeseier.

174. Tottenham - Liverpool Handikap 0-1                      
Odds: 4,45 - 3,95 - 1,43                

Liverpool er gitt ledelsen 1-0 ved start. 1,43 på at Liverpool vinner eller spiller uavgjort er lite aktuelt, men bortelaget er gjerrige, og en knepen hjemmeseier til 3,95 fremstår som et brukbart spill.

176. Stoke - Newcastle                
Odds: 1,85 - 3,15 - 3,45                            

Premier League. Stoke fortsetter å plukke poeng, spesielt på hjemmebane der laget har 3-3-0. Vunnet de to siste, 1-0 mot QPR og Fulham. Det er ikke mye mål i Stokes kamper, og det er ikke alltid like vakkert å se på, men på Britannia Stadium gir det resultater. Hjemmeseieren her ser nesten litt for opplagt ut mot et Newcastle helt ute av form, og oddsen har slitt tilsvarende, nede i 1,85 nå. Ingen nye skader, Michael Owen kan være aktuell igjen, i det minste for et innhopp. Newcastle går gjennom det manager Alan Pardew kaller for hans tyngste tid i klubben, med tre strake tap i Premier League og en 14.plass så langt, to poeng bak Stoke. Sliter med en lang skadeliste, og man ser at stallen er tynn. Cabaye, Ben Arfa, Perch og Gosling er ute, samt en del usikre. Kan i hvert fall glede seg over at kaptein Coloccini er tilbake etter suspensjon, hans fravær korresponderer med de tre strake nederlagene. Svake 0-4-2. Er fristet til å prøve poengdeling her.

178. Stoke - Newcastle Over/under 2.5  
Odds: 1,90 - 1,60                

Over/under 2,5 mål. Stoke har spilt under 2,5 mål i samtlige seks hjemmekamper, Newcastle har gått under i fire av seks bortekamper. Rimelig klar B i dette objektet.

179. Stoke - Newcastle Handikap 0-1  
Odds: 3,25 - 3,55 - 1,70                

Newcastle er gitt ledelsen 1-0 ved start. Stoke har to strake ettmålsseiere, og det kan bli flere. 3,55 på en knepen hjemmeseier fremstår som et godt alternativ for de som tror på Stoke i denne.

180. Swansea - West Bromwich          
Odds: 2,15 - 2,95 - 2,90                          

 Premier League. To lag i god form. Swansea er nummer ni med 17 poeng, og er neppe misfornøyd med det. 0-0 hjemme mot Liverpool sist, og har dermed fire på rad uten tap, hvorav tre uavgjorte. Vant borte mot Newcastle i midten av november. Den siste tidens brukbare resultater en fin reaksjon på rykter for noen uker siden om at laget var misfornøyd med sin nye trener Michael Laudrup. Har 2-4-1 hjemme. Ki Sung-Yueng synes klar igjen, noe som kan frigjøre folk fremover. West Bromwich fortsetter å imponere, spilte flott pasningsfotball og puttet fire baller i Sunderlands nett sist helg, i Sunderland. Står dermed med fire strake seiere i Premier League og har klatret opp på tredjeplass, bare fire poeng bak ledende Manchester United. 2-2-2 borte, bunnsolide hjemme. Ingen nye forfall. Oppgjøret synes åpent, og 2,90 på bortelaget frister mest.

184. Southampton - Norwich              
Odds: 2,05 - 3,00 - 3,05          

Premier League. Southampton har vunnet tre av 13 kamper i Premier League så langt, men greid det i de to siste, borte mot QPR og hjemme mot Newcastle. Kaptein Adam Lallana mener laget nå har vennet seg til nivået. Har i hvert fall fått tettet igjen litt bakover i det som fortsatt er Premier Leagues mest hullete forsvar, med 30 baklengsmål. Noe kan forklares med den offensive stilen, og laget har med sine 20 mål gjort flere scoringer enn noe annet lag på nedre tabellhalvdel. Er nummer 17 med 11 poeng, 2-2-3 hjemme. Har vunnet mot formsvake lag i de to siste, møter nå langt mer formsterke Norwich, som også er på stigende front. Er nummer 13 etter en periode med seks strake uten tap i ligaen, halvparten uavgjort. 0-4-3 på bortebane. Målvakten John Ruddy er usikker, hans eventuelle forfall vil være uheldig. 2,05 på Southampton står godt i markedet, men vil være litt forsiktig med slik odds på et lag som har vunnet under en fjerdedel av kampene sine.

187. Southampton - Norwich Handikap 0-1                                
Odds: 3,85 - 3,65 - 1,55    

Norwich er gitt ledelsen 1-0 ved start. Southampton har bare vunnet tre PL-kamper, men alle har vært med minst to mål. Skulle Norwich mangle sin sisteskanse John Ruddy kan 3,85 på en klar hjemmeseier være et spennende og relativt godt betalt alternativ.

188. Blackburn - Bolton          
Odds: 2,05 - 2,90 - 2,90                          

Engelsk Championship. To rivaler, to lag som spilte Premier League-fotball sist sesong. Blackburn gikk på et skuffende hjemmetap for Millwall, og Henning Berg har fortsatt ikke gitt hjemmefansen en seier på Ewood Park. Problemet mot Millwall var kvaliteten på avslutningene, hadde nær tre ganger så mange som bortelaget. Spiller ofte med måljegeren Jordan Rhodes alene på topp, og noen rundt klubben Berg bør kunne seg å gi ham en partner for å få litt mer trøkk fremover. Har 5-1-3 hjemme totalt og er nummer ni. Joshua King kan få mer spilletid. Bolton står med fire strake uavgjorte, men det er ikke bra nok for laget, som er nummer 18 med seks poeng færre enn Blackburn. Svake 1-3-5 på bortebane. Vant begge kampene da lagene møttes i Premier League sist sesong. Lite fristende odds på noe utfall her.

191. Nürnberg - Hoffenheim    
Odds: 2,15 - 3,00 - 2,65                            

Tysk Bundesliga. Bunnoppgjør, lagene ligger på henholdsvis 15.- og 16.plass, ett poeng skiller. Nürnberg har bare vunnet én av de siste ti kampene, det var hjemme mot Wolfsburg i begynnelsen av måneden. Imponerte med 1-1 hjemme mot Bayern München for halvannen uke siden, sist ble det 0-0 borte i knokkelkamp mot Greuther Fürth. Den målfarlige midtbanespilleren Markus Feulner ble utvist der og må stå over denne. Nürnberg har 1-3-2 hjemme. Hoffenheim står med 1-1-4 borte, og kan heller ikke skryte på seg spesielt god form. Tok en meget sterk hjemmeseier mot Schalke 04 tidlig i november, men det var lagets eneste på de siste åtte kampene. To strake hjemmetap før denne. Heller ikke dette midtuke-objektet får tennene til å løpe i vann.

197. Manchester United - West Ham                              
Odds: 1,17 - 5,45 - 9,00                

Premier League. Manchester United vant 3-1 hjemme mot QPR etter nok en gang å ha ligget under 0-1. Tok seg med den seieren til topps igjen i Premier League med 30 poeng, og 5-0-1 på hjemmebane, der laget har tapt kun mot Tottenham. Er det eneste laget som ikke har spilt uavgjort så langt, det er alt eller ingenting. Har scoret 32 mål, flest i Premier League, og kompenserer med det for et tidvis svakt forsvar, som med 18 baklengsmål er blant de mer gavmilde i topp ti. Paul Scholes er suspendert til denne, ellers de samme skadene. Roterer trolig noe i laget fra helgens oppstilling. West Ham tapte 1-3 borte mot Tottenham, har denne tøffe kampen før Chelsea venter lørdag. Får satt seg skikkelig på prøve i disse tre kampene, men har gjort det bra i Premier League så langt med 19 poeng og åttendeplass. 2-1-3 borte. Fraværet til suspenderte Mark Noble kjennes, mens Andy Carroll trolig igjen får sjansen på topp. 1,17 blir noe tynt på hjemmelaget.

202. Wigan - Manchester City      
Odds: 5,95 - 3,75 - 1,40                

Premier League. Man vet aldri hva man kan forvente fra Wigan, men laget har nå vunnet tre av de siste fem kampene i Premier League og karret seg opp på 15.plass med 14 poeng. 3-2 hjemme mot Reading sist. Står med 2-2-3 på hjemmebane så langt. Sliter litt med skader, og savner fortsatt forsvarerne Alcaraz og Ramis, samt midtbanespillerne Crusat, Watson og Miyachi. Spissen Franco di Santo er aktuell for en startplass. Manchester City har vunnet de siste fem oppgjørene mot Wigan, i tilsvarende kamp sist sesong ble det 1-0. Er ubeseiret i Premier League som eneste lag, men føler nok selv at de gir bort for mye poeng på bortebane med 2-4-0. Er nummer to i Premier League, ett poeng bak byrivalen United. Forsvarerne Richards og Clichy er trolig ute. Skal være et nummer for store for Wigan, men 1,40 er ikke veldig generøst.

205. Wigan - Manchester City Handikap 1-0                              
Odds: 2,40 - 3,55 - 2,10

Wigan gitt ledelsen 1-0 ved start. Manchester City har en defensiv stil borte, og har i snitt så vidt over ett mål per bortekamp. En ettmålsseier til 3,55 er et fint høyodds-alternativ til 1,40 for ren borteseier.

206. Marseille - Lyon          
Odds: 2,10 - 2,90 - 3,00  
                         
Fransk Ligue 1. En enslig kamp fra utrolig jevne Ligue 1 denne midtuken, men det er en skikkelig godbit i toppen av tabellen, der vinneren vil toppe ligaen etter 14 serierunder. Marseille nummer to med 26 poeng, like mye som nåværende serieleder Paris Saint-Germain. Var strålende tidlig i sesongen, men fra slutten av september har laget fungert høyst ordinært og har bare vunnet to av syv ligakamper. Fin hjemmeseier mot Lille sist. Mangler fortsatt sin viktige spiss André-Pierre Gignac, men får flere folk tilbake fra suspensjoner og skader. 4-2-0 hjemme. Lyon datt ned fra første- til fjerdeplass etter 0-3 borte mot Toulouse i helgen, men har vunnet tre av de fem siste, alle riktignok på hjemmebane. Borte har laget 1-4-1. Savner sin midtstopper Dejan Lovren og vingen Lisandro Lopez. Ofte jevne og spennende kamper mellom disse lagene, og de færreste glemmer 5-5 i Lyon i 2009.