Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ønskelista

Datoen er 12. august, men allerede nå er det flere klubber som har startet jakten på forsterkninger foran neste års sesong i Tippeligaen. Dagbladet har laget en komplett oversikt over de spillerne som er ønsket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ GLIMT

Ønsker: Eirik Dybendahl (Kongsvinger) og Stig Johansen (Helsingborg). De lovende ungguttene Trond Olsen (Lyngen/Karnes) og Sami Sakha (Skjærvøy) er også interessante spillere som klubben jobber for å knytte til seg.

Ønsket: Tommy Bergersen (Start) og Aasmund Bjørkan (Vålerenga). Bosman-spillerne Andreas Evjen og Thor Mikalsen er ønsket av flere klubber. Bengt Sæternes havner nok i utlandet - her skal blant annet Monaco og Trabzonspor være hete navn.

Trener: Dag Opjordsmoen har ett år igjen av sin trenerkontrakt.

Diverse: Stortalentet Trond Fredrik Ludvigsen har nettopp signert en ny femårskontrakt. Når det gjelder Arild Berg så har RBK og Glimt forhandlet fram prisen, men den prisen gjelder bare ut dette året. Dvs. hvis ikke Berg går til RBK før nyttår, må det eventuelt forhandles fram ny avtale.

BRANN

Klubben er veldig bundet av en anstrengt økonomi, derfor kan ikke Brann hente nye spillere før de eventuelt selger noen. Trener Thordarson sier at det kan bli aktuelt å hente inn forsterkninger senere i høst. Han bekrefter også at det foreløpig ikke er kommet inn noen bud på klubbens toppscorer Thorstein Helstad.

- Det er bare løse rykter i avisene, sier Thordarson.

Trener: Teitur Thordarson har to år igjen av kontrakten

Diverse:Brann har ingen Bosman-spillere i årets sesong.

BRYNE

Trener Kenneth Rosèn har foreløpig ikke satt opp noen ønskeliste, men han sier til Dagbladet at klubben jakter på etablerte toppspillere - deriblant en spiss som kan score mange mål. Ellers er Rosèn mest opptatt av å berge eliteseriekontrakten.

Ønsket:

Stortalentet Ragnvald Soma forsvinner helt sikkert etter årets sesong. Flere utenlandske klubber jakter U21-landslagsspilleren.

Trener: Kenneth Rosèn har et år igjen av kontrakten

Diverse: Bosman-spillerne Rune Medalen og Jørgen Rangnes vil sannsynligvis få tilbud om ny kontrakt. Kenneth Giske og Stian Larsen (på utlån til Randaberg) vil vurderes nøye utover høsten.

FK HAUGESUND

Ønsker: FKH har ikke satt opp noen ønskeliste for høsten, men har bestemt at de ikke kommer til å forsterke laget i løpet av høsten.

Ønsket: FKH har ikke fått noen brev på sine spillere bortsett fra interessen fra Vålerenga tidligere i sommer omkring Hans Berggren

Trener: Åge Steen fikk sparken onsdag i denne uka. Kjell Inge Bråtveit, som var Poul Erik Andreassens assistent i Viking, blir mannen som skal redde FKH.

Diverse:Kent Karlsen som har vært på utlån fra Vålerenga hele denne sesongen er kalt hjem til Oslo-klubben den 1. september for å hjelpe til i nedrykksstriden.

LILLESTRØM

Ønsker: Trener Arne Erlandsen ser gjerne at klubben henter inn en sentral midtbanespiller som erstatter for Runar Kristinsson som forsvinner til Lokeren.

Ønsket: Klubben har ikke fått brev på noen av sine spillere. Trener: Arne Erlandsen har fire år igjen av sin kontrakt
Diverse: Klubben leide tirsdag inn keeper Clas Andrè Guttulsrød fra Bodø Glimt for resten av denne sesongen. Dette skyldes at førstevalget Emile Baron skal spille OL-kvalifiseringskamper, mens andrekeeper Per Magne Misund sliter med en ankelskade.
Når det gjelder spørsmålet om spillerutvikler så har Jarl Torske takket nei, mens Lars Tjernås vurderes på lik linje med andre aktuelle kandidater i følge Erlandsen.

MOLDE

Ønsker/Ønsket:- Vi har bare hatt løse samtaler om neste år foreløpig hos oss. Jeg kan dessverre ikke gå ut med noen navn, sier Erik Brakstad til Dagbladet. Han bekrefter samtidig at klubben ikke har fått neon brev på sine spillere.

Trener: Erik Brakstad har to år igjen av sin kontrakt, med mulighet til å være med i Molde-systemet i flere år etterpå.

MOSS

Ønsker: Samo Mahlio (Odd Grenland), Joachim Walltin og Jon Eirik Ødegaard (begge Vålerenga)

Ønsket:Dagfinn Enerly er ønsket av Vålerenga, men Moss har ennå ikke fått det formelle brevet som bekrefter interessen.

Trener: Knut Torbjørn Eggen har et år igjen av kontrakten
Diverse:
Finske Jussi Nuorela fra 2. bundesligaklubben Fortuna Düsseldorf er på prøvespill denne uka.

Neste uke kommer den engelske venstrebacken Neil Masters på besøk. Han har spilt i både Gillingham og Wolverhampton. Moss hentet torsdag denne uka Start-spiller Tom Hammerborg gratis.

ODD GRENLAND

Ønsker:- Hvis vi får på plass kontraktsforhandlingene med våre egne spillere kommer vi ikke tril å gå ut å hente noen forsterkninger, sier sportslig leder Lars Petter Røise.

Ønsket: Sami Mahlio (Moss) og Morten Fevang (Vålerenga)

Trener: Arne Sandstø har et år igjen av sin kontrakt

Diverse: Odd Grenland har nettopp signert treårskontrakter med både Espen Hoff og Tor Gunnar Johnsen. Klubben skal i neste uke i møte med Sami Mahlio, som de håper å beholde.

ROSENBORG

Ønsker: Christer George (Strømsgodset)

Ønsket: Jan Derek Sørensen forsvinner til 1860 München fra 1. januar år 2001.

Trener: Nils Arne Eggen har to år igjen av kontrakten.

Diverse:Rosenborg kjøpte tidligere denne uka Jarle Steinsland (20) fra Vard-Haugesund. Den sentrale midtbanespilleren beskrives som et av Vestlandets største talent. Den finske vingen Jari Niemi fra Tampere i Finland prøvespiller i neste uke for trønderne.

STABÆK

Ønsker: - Vi skal ha møte om hvilke nye spillere klubben eventuelt trenger den 16. august, men vi har en god og bred stall, sier Anders Linderoth til Dagbladet.

Ønsket: Ingen brev er kommet til klubben så langt
Trener:
Anders Linderoth har fire år igjen av kontrakten
Diverse:
Andreas Hauger trener og spiller med L/F Hønefoss

START

Ønsker: Tommy Bergersen (Bodø Glimt), Jon Eirik Ødegaard (Vålerenga), Jørgen Tengesdal (Viking) og Freddy dos Santos (Molde)

Ønsket: Klubben har ikke fått brev på noen av sine spillere

Trener: Jahn Halvor Halvorsen har et år igjen av kontrakten

Diverse:Tom Hammerborg som nettopp kom til klubben fra Odd Grenland reiste torsdag denne uka videre gartis til Moss.

TROMSØ

Ønsker: - Vi trenger flere angrepsspillere. Både kantspillere og spisser er på vår ønskeliste, sier trener Terje Skarsfjord.

Ønsket: Ingen spillere er ønsket av andre.

Trener: Terje Skarsfjord har et år igjen som hovedtrener, men hvis han vil kan han fortsette på livstid i klubben i andre posisjoner.

VIKING

Ønsker:- Brede Hangeland fra Vidar er en aktuell kontraktsspiller for oss kommende sesong, sier Vikings administrerende direktør Bjarne Berntsen.

Ønsket: Jørgen Tengesdal (Start) og Patrick Holtet (Raufoss)

Trener:Benny Lennartsson har et år igjen av kontrakten.

VÅLERENGA

Ønsker: Aasmund Bjørkan (Bodø Glimt), Dagfinn Enerly (Moss) og Morten Fevang (Odd Grenland)

Ønsket: Jon Eirik Ødegaard (Moss og Start)og Joachim Walltin (Moss)

Trener: Tom Nordlie har to år igjen av kontrakten

Diverse:Pascal Simpson ble tidligere denne uka solgt til FC Köbenhavn for to millioner kroner. Han reiser etter kampen mot Stabæk. Kent Karlsen som har vært på utlån til Haugesund hele denne sesongen er kalt hjem til Oslo den 1. september for å hjelpe til i nedrykksstriden.