- Ønsker å gi meg

Bækkelaget-trener Frode Kyvåg (54) har mest lyst til å gi seg som trener etter sesongen - men utelukker likevel ikke at det kan bli han som leder laget også neste sesong.

Styringsgruppa til Bækkelagets damelag har allerede vært i kontakt med flere aktuelle trenere med tanke på neste sesong - men ingen navn er foreløpig klare.

Kyvåg var i går ikke informert om at klubben er på utkikk etter andre kandidater, men hevder overfor Dagbladet at det er helt uproblematisk for ham.

- De to-tre siste årene har jeg sagt at dette er min siste sesong. Men så har det blitt til at jeg har tatt ett år til. Men nå føler jeg at det er nok. Etter 27 år føler jeg at jeg har gjort mitt for Bækkelaget og norsk håndball. En gang må jo ting stoppe, sier Frode Kyvåg.

Siste mohikaner

Likevel klarer han ikke definitivt å utelukke at han blir å finne på Bækkelagets trenerbenk også neste sesong.

- Jeg er jo den siste mohikaner, og elsker klubben min i ett og alt.

- Derfor vil jeg aldri svikte Bækkelaget hvis de skulle få trøbbel med å skaffe ny trener. Men aller helst ønsker jeg kun å konsentrere meg om Norway Cup. Det er altoverskyggende nå, sier Norway Cup-sjefen.

Forsøkt presset ut

I fjor sommer ble han forsøkt presset ut av klubben. Styret ansatte kroaten Zeljko Tomac som ny trener, men var ikke oppmerksom på de voldsomme reaksjonene det skapte hos sponsorer og spillere. Til slutt valgte styret å krype til korset og reengasjere Kyvåg.

Mens Tomac det siste året har spilt golf og hevet 400000 BSK-kroner i lønn - uten å gjøre noe som helst.

Om Tomac er blant de aktuelle kandidatene for neste sesong ønsker ikke Lars Lie, leder i styringsgruppa for damelaget, å si noe om.

- Vi har vært i kontakt med flere aktuelle kandidater, men ønsker ikke å gå ut med navn før ting er helt klart. Nå ønsker vi arbeidsro, sier han til Dagbladet.

Kontraktene utløper

I tillegg til at trenerspørsmålet for neste sesong er uavklart, går også samtlige spillerkontrakter ut etter sesongen.

Kyvåg frykter likevel ikke at Bækkelaget vil rakne.

- Klubben kommer aldri til å rakne. Vi har skapt forutsetninger og en historikk som ingen kan ta ifra oss. Derfor ser jeg verken de mørkeste skyer eller dommedag. Det vil i så fall være over mitt lik, sier Kyvåg engasjert.

- Husk at vi har mistet sentrale spillere som Susann Goksør, Kjersti Grini, Heidi Tjugum, Hege Kristine Kvitsand, Anja Andersen, Camilla Andersen og Gro Engstrøm. Men vi har kommet tilbake. Og jeg er stolt over at vi er ubeseiret etter ni serierunder i år, sier Kyvåg.

PS!

Frode Kyvåg har vært trener i Bækkelaget i snart en mannsalder. Og har opplevd eventyrlig suksess:

På 90-tallet har han ført Bækkelaget til tre seriegull, tre NM-gull, to seirer i sluttspillet, to europacup-gull og en seier i supercupen.