Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ønsker å gi Sagen Sotsji-billett

- Det er noe jeg vil ta opp med Skiforbundet.

BLE VRAKET:  Anette Sagen har jobbet hardt for å få kvinnehopp på OL-programmet. Svake resultater denne sesongen gjorde likevel sitt til at navnet hennes var utelatt fra troppen da den ble offentliggjort i går.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BLE VRAKET: Anette Sagen har jobbet hardt for å få kvinnehopp på OL-programmet. Svake resultater denne sesongen gjorde likevel sitt til at navnet hennes var utelatt fra troppen da den ble offentliggjort i går. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladeet): I går ble det klart at skihopperen Anette Sagen ikke får konkurrere under OL. Med en 16. plass i verdenscupen som hennes beste resultat så langt denne sesongen, ble hun ikke funnet verdig en plass i troppen som inneholder navnene til Line Jahr, Maren Lundby og Helena Olsson Smeby.

Kan få reise Nå kan det imidlertid se ut til at Sagen likevel får reise til lekene som starter i Russland neste måned. Overfor Dagbladet innrømmer generalsekretær i Norges idrettsforbund Inge Andersen at han ønsker å invitere 29-åringen med til OL som gjest, på bakgrunn av alt hun har gjort for hoppsporten for kvinner.

- Dette er en ting jeg har tenkt veldig mye på det siste døgnet. Det står på min gule lapp, og det er noe jeg vil ta opp med Skiforbundet og arrangementssjefen, sier Andersen.

- En pionér Sagen var en av de første virkelige eksponentene for sporten, og lyktes også da hun gikk i bresjen for å få kvinnehopp på OL-programmet for første gang til mesterskapet i Sotsji.

- Anette Sagen er en pionér innenfor kvinnehopp. Jeg hadde henne blant annet med på møter med Jacques Rogge (daværende IOC-president, journ. anm.) våren 2012. Hun er en sterk bidragsyter til at kvinnehopp er kommet på OL-programmet. Derfor vil jeg gå opp denne løypen nå for å se hva vi kan få til, forteller Andersen.

Dagbladet har foreløpig ikke lykkes med å få kontakt med Anette Sagen.

Hele Norges coronakart