Ønsker bedre matching for reservene

Benitez mener utviklinga stopper.

(Dagbladet.no): Liverpoolmanager Rafa Benitez mener talentutviklinga i England kan komme til å stagnere. Årsaken: de får ikke motstand i reserveligaene.

For få kamper

I Benitez\' hjemland Spania har storklubbene lag lengre ned i ligasystemet der de yngre spillerne får dugelig med kamptrening. Liknende systemer finnes også i blant annet Tyskland og Frankrike. Nå mener Benitez at England må følge etter.

- Det er tydelig at reserveligaene ikke fungerer. Unge talenter spiller rundt 18 kamper i sesongen, det er ingenting. Jeg ser ikke på reservelag med fire-fem uinspirerte seniorer som nyttig trening, sier spanjolen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- I alderen 18 til 21 vet ikke spillerne hva de skal gjøre. Er de gode nok når de er 18 er de på førstelaget, men blir sittende på benken hele tida. Jeg har vært her i tre år, og har snakket med mange om dette. Det man ofte ser er 17-åringer som ikke får muligheten til å utvikle seg.

En av de Benitez trolig har diskutert temaet med er Chelseamanager José Mourinho, som etterlyste slike endringer allerede i desember. Mourinho skal da ha uttalt at «den eneste muligheten storlagene har til å matche talentene ordentlig er å låne dem ut til mindre klubber.»

Fungerer i andre land

Benitez har også god erfaring fra et slikt system fra sin tid i Spania.

ENIGE: Rafa Benitez (t.v) og José Mourinho mener begge at reservene til engelske storlag bør spille på et høyere nivå. Foto: /Dave Thompson/AP/Scanpix
ENIGE: Rafa Benitez (t.v) og José Mourinho mener begge at reservene til engelske storlag bør spille på et høyere nivå. Foto: /Dave Thompson/AP/Scanpix Vis mer

- Jeg trente Castille, Real Madrids reservelag. Vi hadde spillere på 18 og 19 år som spilte i spansk 2. divisjon.

- De spilte mot menn, og de vant.

I Frankrike spiller reservelagene i 4. divisjon, noe som gir spillerne verdifull kamperfaring. Et tydelig tegn på dette er Marcel Deasilly, Didier Deschamps og Christian Karembeu, som alle var med å vinne VM for Frankrike i 1998. Samtlige spilte lenge for Nantes\' reserver.

- Jeg ønsker å se reservene til storlagene, slik som oss selv, spille i ligasystemet. Hvis de er gode nok, hvorfor ikke? avslutter Benitez.