Ønsker bedre matching for reservene

Benitez mener utviklinga stopper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Liverpoolmanager Rafa Benitez mener talentutviklinga i England kan komme til å stagnere. Årsaken: de får ikke motstand i reserveligaene.

For få kamper

I Benitez\' hjemland Spania har storklubbene lag lengre ned i ligasystemet der de yngre spillerne får dugelig med kamptrening. Liknende systemer finnes også i blant annet Tyskland og Frankrike. Nå mener Benitez at England må følge etter.

- Det er tydelig at reserveligaene ikke fungerer. Unge talenter spiller rundt 18 kamper i sesongen, det er ingenting. Jeg ser ikke på reservelag med fire-fem uinspirerte seniorer som nyttig trening, sier spanjolen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- I alderen 18 til 21 vet ikke spillerne hva de skal gjøre. Er de gode nok når de er 18 er de på førstelaget, men blir sittende på benken hele tida. Jeg har vært her i tre år, og har snakket med mange om dette. Det man ofte ser er 17-åringer som ikke får muligheten til å utvikle seg.

En av de Benitez trolig har diskutert temaet med er Chelseamanager José Mourinho, som etterlyste slike endringer allerede i desember. Mourinho skal da ha uttalt at «den eneste muligheten storlagene har til å matche talentene ordentlig er å låne dem ut til mindre klubber.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer