NÆRMER SEG 30: Liverpool-kaptein Steven Gerrard kjempet seg gjennom mengder med Hull-fansen for å kunne takke egne supportere i går. Nå lurer mange på om det var et farvel fra midtbanestjernen, som har vært lojal mot klubben, men snart fyller 30 og ønsker å vinne.Foto: SCANPIX/AP/PA/Anna Gowthorpe
NÆRMER SEG 30: Liverpool-kaptein Steven Gerrard kjempet seg gjennom mengder med Hull-fansen for å kunne takke egne supportere i går. Nå lurer mange på om det var et farvel fra midtbanestjernen, som har vært lojal mot klubben, men snart fyller 30 og ønsker å vinne.Foto: SCANPIX/AP/PA/Anna GowthorpeVis mer

- Ønsker de å bli? Det må du spørre dem om

Benitez vil fortsette, men vet ikke hva Gerrard og Torres vil.

||| (Dagbladet): Liverpool avsluttet en skuffende Premier League-sesong med 0-0 borte mot Hull i går, men etter kampen var det en kamplysten Rafa Benitez som møtte pressen.

Spanjolens posisjon som manager på Anfield har vært under lupen de siste ukene, og Benitez selv har ikke gjort noe for å stanse spekulasjonene rundt sin egen framtid.

Nå gjør han det imidlertid helt klart: Han kommer hvertfall ikke til å si opp.

- Jeg ønsker å bli dersom alt ordner seg. Det ville aldri være lett å forlate denne klubben, sier Benitez ifølge Times.

- Jeg hadde et møte med styreformannen (Martin Broughton) her om dagen. Etterpå snakket han om hvor positivt møtet var, og forhåpentligvis vil vi ha et møte til denne uka. Jeg regner med å se og snakke mye med ham framover, sier manageren, som har vært koblet til Juventus-jobben den siste tida.

Har millionfallskjerm
Dette betyr i det minste at dersom Liverpool vil bytte manager i sommer, så må de sparke Benitez med de økonomiske følger det får.

Spanjolen har som kjent en fallskjermklausul i sin kontrakt, og trolig vil det koste Liverpool-sjefene rundt 150 millioner kroner dersom de vil kvitte seg med ham.

Men det trenger heller ikke å bli billig å beholde Benitez. Spanjolen har krav, og forventer å kunne forsterke stallen for å slå tilbake neste sesong.

- Stabiliteten i klubben er viktig. Vi er nødt til å gjøre framskritt på alle områder. Vi skal ha flere møter, og forhåpentligvis vil det gå framover. Jeg har gitt dem mitt inntrykk og mine ideer, sier Benitez.

SLUTTER IKKE: - Jeg ønsker å bli dersom alt ordner seg, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
SLUTTER IKKE: - Jeg ønsker å bli dersom alt ordner seg, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Må spørre stjernene selv
Et annet spørsmål er hva som vil skje med Liverpools største stjerner i løpet av sommeren, foran en sesong uten Champions League-spill.

Liverpool har ikke kunnet avvise at gode nok bud på folk som Steven Gerrard og Fernando Torres vil bli vurdert, og den økonomiske situasjonen er naturlig nok med på å gjøre supporterne usikre. Liverpool er som kjent til salgs, og de nye eierne er nødt til å finne en måte å rydde opp i gjeldsproblemene på.?

Rafa Benitez vil gjøre sitt for å beholde Gerrard og Torres, men kan ikke love noe som helst.

- Dersom jeg blir, vil jeg ikke selge Gerrard og Torres. Det er jeg helt klar på. Det er mitt standpunkt. Ingen ønsker å selge dem. Dersom jeg blir, vil jeg ikke engang tenke tanken, bare i tilfelle noen høyerestående kilder i klubben sier noe annet. Det dukker alltid opp et intervju i noen aviser, sier Benitez.

- Styreformannen ønsker ikke å selge dem. Så han er klar på dette, det er jeg også. Ønsker spillerne å bli her? Det er et spørsmål du må stille dem, sier Liverpool-sjefen.

Steven Gerrard måtte brøyte seg vei gjennom Hull-supporterne som hadde invadert banen i går, men gjorde det målrettet for å takke sine egne fans på tribunen. Flere spør nå om det også var for å ta farvel.

Samtidig skriver de kåteste av tabloidavisene i dag at Manchester City gjør seg klare til å by på Steven Gerrard. Ifølge Daily Mirror står nyrikingen parat med rundt 360 millioner kroner.

ETTERTRAKTET: Fernando Torres har blitt koblet til ligamester Chelsea de siste ukene.Foto: SCANPIX/AFP/ Paul Ellis
ETTERTRAKTET: Fernando Torres har blitt koblet til ligamester Chelsea de siste ukene.Foto: SCANPIX/AFP/ Paul Ellis Vis mer