Eliteserien:

Ønsker gammel RBK-helt

- Det er en mann med mye erfaring, sier Åge Hareide om Alexander Tettey. Slik kan spilleren med 34 landskamper bli nyttig for Rosenborg.

ROSENBORG-TRENER: Åge Hareide. Foto: Ole Martin Wold / NTB
ROSENBORG-TRENER: Åge Hareide. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Åge Hareide (67) og Rosenborg sesongåpner borte mot Vålerenga søndag. Trønderne har hatt store utskiftninger i troppen under Hareide, og nå kan det komme inn en spiller til.

Alexander Tettey (35) er ferdig i den nyopprykkede Premier League-klubben Norwich.

- De kommer ikke til å tilby meg en forlengelse av kontrakten, sier han til TV 2. Han bekrefter at en retur til Trondheim ikke er uaktuelt, hvilket er signaler som er plukket opp på Lerkendal.

Tettey spilte i Rosenborg fra 2003 til 2009.

FERDIG I NORWICH: Alexander Tettey. Foto: NTB
FERDIG I NORWICH: Alexander Tettey. Foto: NTB Vis mer

- Vi kommer til å undersøke muligheten for om han er interessert, sier trener Åge Hareide til Dagbladet.

- Han har signalisert tidligere at det ikke vil bli noe spill på ham etter at han kommer hjem. Jeg kunne godt tenke meg at vi fikk ham inn i akademiet vårt på sikt. Det er en mann med mye erfaring og en veldig fin gutt på alle mulige måter.

Hareide fortsetter:

- Det er personen Alexander Tettey vi mest vil ha fatt i. Han er topptrent. Jeg har registrert at han har hatt en del skader. Men han kunne vært et cover for oss ut sesongen.

GAMMEL LERKENDAL-HELT: Alexander Tettey under en kamp for Rosenborg i 2008. Motstander var franske Saint-Etienne. Foto: NTB
GAMMEL LERKENDAL-HELT: Alexander Tettey under en kamp for Rosenborg i 2008. Motstander var franske Saint-Etienne. Foto: NTB Vis mer

Tettey har vært i Norwich siden 2012 og er nærmest en klubblegende. Han har 34 kamper og tre mål for Norge.

- Det er en sånn mann du vil ha i garderoben, sier Hareide.

- Det er ikke noe vi kan bygge på sikt. Vi har unge spillere som Edvard Tagseth som vi må ta vare på og utvikle. Men Tettey kan påvirke unge spillere på en positiv måte.

- Hva skjer videre?

- Micke Dorsin (sportslig leder) skal snakke med agenten hans og høre hva han tenker. Det vet vi ikke helt ennå - annet enn at han har sagt at han vil slå seg ned i Trondheim på sikt.

GRØFTA: Rosenborg-trener Åge Hareide holdt på å kollidere med en trailer. Han endte i grøfta. Vis mer

Til Dagbladet forteller Tettey at han ikke vil snakke så mye om Rosenborg-interessen for øyeblikket.

- Hvis noe blir klart, så får dere høre om det, sier han ordknapt.

- Har Rosenborg kontaktet deg?

- De har snakket med agenten min (Bjørn Tore Kvarme).

Til NTB har Tettey tidligere uttalt at kona kommer til å ha et kraftig ord med i laget.

- Det som er klart, er at familien og jeg flytter hjem i slutten av juni. Jeg vet ikke om jeg spiller fotball neste sesong. Vil kroppen tillate det? Har jeg lyst? Og går det for de hjemme? Det er mye som skal klaffe om jeg tar ett år til, sa han i slutten av april.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer