Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ønsker helst lillebroren til Liverpool

John Arne Riises førstevalg i Tippeligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

•Følg Liverpool-Bordeaux og sju andre Champions League-kamper direkte

(Dagbladet.no): Brødrene Bjørn Helge Riise (23) og John Arne Riise (26) spiller begge på ypperste fotballnivå.

Men det gjør det for forskjellige lag i forskjellige land og ligaer - Bjørn Helge for Lillestrøm i Norge og John Arne for Liverpool i England.

Mens storebror for lengst har etablert seg som en spiller på europeisk toppnivå, har lillebror gjort solide framskritt denne sesongen. John Arne er imponert.

- Ville valgt broren min

Så imponert er han faktisk at han svarer slik da han i siste utgave av supportermagasinet The Kopite blir spurt om hvilken norsk tippeligaspiller han helst kunne ha tenkt seg til Liverpool:

- Av de jeg kjenner fra landslaget, så ville jeg valgt broren min, Bjørn Helge. Han er en bra høyrebeint spiller, og det jakter klubbene alltid etter.

- Han ville passe bra inn i engelsk fotball, fordi han alltid gir 100 prosent, jobber hardt, løper og kjemper hele kampen, fortsetter John Arne Riise, som kanskje har lagt inn et godord hos Liverpool ledere.

BRØDRENE RIISE: Liverpools John Arne Riise (t.v.) leker med ballen mens bror Bjørn Helge ser på under en landslagssamling. Hvis duoen får det som de vil, spiller de på samme klubblag en gang i framtida. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
BRØDRENE RIISE: Liverpools John Arne Riise (t.v.) leker med ballen mens bror Bjørn Helge ser på under en landslagssamling. Hvis duoen får det som de vil, spiller de på samme klubblag en gang i framtida. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

For ytterligere å understreke hvor høyt han setter broren, nevner han også hvilken spiller han rangerer som nummer to, nemlig sjølveste «Doffen», midtbanemotor i Start.

- Kristofer Hæstad kommer rett bak, som en god nummer to. Han gir alltid alt, og slike spillere liker man i England, begrunner Riise i The Kopite.

Drømmer om samspill

Som en følge av Bjørn Helges framgang, har begge de to brødrene blitt tatt ut til de siste landslagstroppene.

Da Dagbladet.no møtte duoen sammen under forrige landslagssamling, omtalte John Arne spøkefullt den mer spedbygde broren som en flue han kunne vifte bort.

Samtidig skrøt han av Bjørn Helges framgang på det fysiske området, og han la ikke skjul på at han ser på LSK-spilleren som en attraktiv medspiller i framtida - på både klubb- og landslag.

- I første omgang får vi nøye oss med å spille sammen på landslaget. Men i framtida får vi kanskje spille sammen på samme klubblag også, det er en drøm vi har, sa John Arne Riise da.

Hvis andre setter Bjørn Helge Riises fotballferdigheter like høyt, kan kanskje drømmen gå i oppfyllelse.

image: Ønsker helst lillebroren til Liverpool

•Følg Liverpool-Bordeaux og sju andre Champions League-kamper direkte

Si din mening: •Hvilken norsk tippeligaspiller tror du blir den neste utenlandseksporten?