US POSTAL-KAMERATER: Steffen Kjærgaard har innrømmet doping, men vil ikke si noe om Lance Armstrongs intervju. Foto: Espen Haslene
US POSTAL-KAMERATER: Steffen Kjærgaard har innrømmet doping, men vil ikke si noe om Lance Armstrongs intervju. Foto: Espen HasleneVis mer

- Ønsker ikke å uttale meg om Armstrong

Taus Steffen Kjærgaard om innrømmelsen.


Tidligere lagkamerat Steffen Kjærgaard (39) ønsker ikke å kommentere Lance Armstrongs (41) dopinginnrømmelse.

Snaut tre måneder (23. oktober 2012) etter at nordmannen sto fram og fortalte om eget misbruk av EPO og kortison i tiden før og under karrieren i US Postal Service (2000-2003), erkjente Lance Armstrong i et intervju med Oprah Winfrey sin delaktighet.

- Jeg har verken anledning til eller ønske om å uttale meg vedrørende Armstrong. Jeg har etter mine egne avsløringer i høst hatt en dialog med Antidoping Norge og føler det har vært riktig instans, svarer Kjærgaard på NTBs henvendelse.

Den tidligere sportssjefen i Norges Cykleforbund bekrefter at han ikke har vært i kontakt med Armstrong den siste tiden. Amerikaneren skal ha henvendt seg til en rekke tidligere lagkamerater og «fiender» i forkant av Oprah-intervjuet.

I mai 2010 la omsider tidligere lagkamerat Floyd Landis kortene på bordet og avslørte US Postal Service-lagets dopingsystem. Hans vitnemål startet for alvor Armstrongs fall.

I september i fjor fulgte topprytteren Tyler Hamilton opp med detaljerte skildringer av eget og Armstrongs omfattende misbruk av blant annet EPO og blodtransfusjoner.

Steffen Kjærgaard er bare en av en lang rekke med tidligere US Postal Service-syklister som har innrømmet dopingmisbruk under tiden i laget. Andre er Frankie Andreu, Michaël Barry, Tom Danielson, Tyler Hamilton, George Hincapie, Floyd Landis, Levi Leipheimer, Stephen Swart, Christian Vande Velde, Jonathan Vaughters, David Zabriskie, Bobby Julich og Matthew White.

(NTB)