Ønsker ikke jukseseier

Sven-Göran Eriksson vil ikke vinne mot Argentina i dag for enhver pris.

VMs hatkamp nummer 1 er uten tvil England - Argentina. Fotballhistorien er full av dramatiske øyeblikk når de to lagene har stått på hver sin banehalvdel.

Kl. 13.30 i dag står de der igjen.

Oppkjøringen har handlet om hat, juksing, skittkasting og uvennskap. På dagens pressekonferanse forsøkte landslagssjefene å tone ned hatet.

Det skjer samme dag som England-kaptein David Beckham hintet om at han ikke utelukket at han tok en «Maradona» for å senke Argentina.

- Vanskelig kamp

Men England-sjef Sven-Göran Eriksson tilbakeviser at hans lag ikke vil ty til skitne triks for å ta alle tre poengene.

- Jeg synes ikke vi må vinne for enhver pris, men det vil være hyggelig å vinne kampen i morgen. Det blir en vanskelig kamp, og det er selvfølgelig en veldig viktig kamp, sier Eriksson.

Kollega Marcelo Bielsa ønsker ikke å fyre opp stemningen.

- Målet vårt er å vinne på egne vegne, ikke å sende England hjem, sier Bielsa.

Noen av England-spillerne som var med da Argentina slo ut England i 1998-VM har kommentert måten argentinerne feiret på etter seieren i St. Etienne.

- Jeg er ærlig talt ikke klar over hva som skjedde, men jeg håper hvis vi har grunn til å feire at vi gjør det på en sportslig måte, sier Bielsa.

Collina dømmer

Eriksson frykter ikke at kampen i Sapporo-domen utarter seg, men han er glad fløyteblåseren heter Pierluigi Collina.

- Collina er en av verdens beste dommere og han dømmer denne kampen, så akkurat det er jeg veldig rolig på, sier svensken.

Eriksson kjenner flere av argentinerne fra tida i Lazio og tror ikke de vil innvitere til bråk. Samtidig roser han flere av argentinerne for sine fotballferdigheter.

- På topp har de ekstremt gode spillere og det ser dessuten ut som om de er i god form, sier Eriksson.

På sitt eget lags vegne håper han at David Beckham er i bedre form. Manchester United-stjerne holdt 60 minutter mot Sverige. Mot Argentina håper Eriksson at kapteinen holder helt ut.

Det er ventet at Kieron Dyer går inn på venstrekanten til England. Det betyr i så fall at Emile Heskey flyttes opp som spiss sammen med Michael Owen.

Argentina må fortsatt klare sge uten sin kaptein Roberto Ayala. På topp får Gabriel Batistuta fornyet tillit.

Argentinas lag:

Pablo Cavallero - Mauricio Pochettino, Walter Samuel, Diego Placente, Javier Zanetti - Diego Simeone, Juan Pablo Sorin, Juan Sebastian Veron, Ariel Ortega, Kily Gonzalez - Gabriel Batistuta.

(Dagbladet.no)

ARGENTINA-STJERNER:</B> Juan Sebastian Veron og Gabriel Batistuta tester gresset i Sapporo-domen. Foto: SCANPIX/REUTERS/IAN WALDIE
<B>SJEF OG KAPTEIN:</B> Sven-Göran Eriksson og David Beckham. Foto: SCANPIX/REUTERS/KAI PFAFFENBACH