Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ønsker ikke sammenligne Ighalo med Edu

Berg vil ikke legge for mye press på unggutten.

Lyn - Bodø/Glimt 3-1

ULLEVAAL (Dagbladet.no): På det som lenge var en utrivelig aprilkveld på nasjonalarenaen, var Odion Ighalo (18) sterkt delaktig i at oppgjøret mellom Lyn og Bodø/Glimt endret fullstendig karakter:

Det ble faktisk riktig så trivelig da Ighalo gjorde Glimt-forsvarerne svimle og målvakt Londak utilstrekkelig i forkant av Kim Holmens scoring.

En viss Chinedu Ogbuke Obasi, var blant de 4711 som hadde funnet veien til Ullevaal. Og Edus tilstedeværelse var med på å forsterke parallelltrekkingen mellom Ighalo og den tidligere Lyn-helten med tilholdssted i tyske Hoffenheim.

- For stort press

Da Ighalo toppet et strålende innhopp med å bli matchvinner med en stupheading bare minuttet etter Bodø/Glimts reduseringsmål, var Edu et uunngåelig samtaletema i mikssonen etter kampen.

Henning Berg ønsker imidlertid ikke å legge en unødig tung bør på skuldrene til sitt 18 år gamle stjerneskudd.

- Det vil være å legge et alt for stort press på Odian. Edu er en fotballspiller som presterer på et fantastisk høyt nivå, og en som på sikt kommer til å spille i noen av Europas beste klubber, påpeker Lyn-treneren overfor Dagbladet.no.

IMPONERTE: 18 år gamle Ighalo herjet med Glimt-forsvaret da han kom inn, men Henning Berg vil ikke legge press på sin unge juvel ved å sammenligne han med Edu. Foto: SCANPIX
IMPONERTE: 18 år gamle Ighalo herjet med Glimt-forsvaret da han kom inn, men Henning Berg vil ikke legge press på sin unge juvel ved å sammenligne han med Edu. Foto: SCANPIX Vis mer

Samtidig er Berg strålende fornøyd med den jobben Ighalo har lagt ned i vinter, og som kom godt til syne under kampen på søndag.

- Han har vært gjennom en norsk vinter for første gang, men har likevel jobbet hardt og vist gode og profesjonelle holdninger. Nå har det løsnet litt, og det er godt å se at han nærmer seg toppformen, sier Berg.

Lyn-treneren, som ledet laget i sin kamp nummer 100, vil imidlertid ikke si så mye om innbytteren snart vil være en startmann.

- Han er bare 18 år og i stadig utvikling. Uansett viser dette at vi har god konkurranse om plassene og en spillergruppe som holder høyt nivå, forteller Berg.

Drømmer om en større klubb

Hovedpersonen selv ville helst prate om hvor glad han var for at laget vant, men uttrykker overfor Dagbladet.no at han har lagt ned mye arbeid gjennom vinterens sesongoppkjøring.

- Det er selvfølgelig en veldig annerledes sesongoppkjøring her enn hva jeg har vært vant med hjemme, og det har ikke vært like lett å takle snø og kulde. Likevel har jeg forsøkt å oppføre meg så profesjonelt som mulig og jobbe godt på trening, sier Ighalo til Dagbladet.no.

Selv om 18-åringen ikke har tilrevet seg en fast plass i førsteelleveren ennå, kan man se noe av det samme potensialet i Ighalo som gjorde landsmennene Mikel og Edu til attraktive salgsobjekter. Han har da også ambisjoner om spill utenfor Norges grenser.

- Jeg ønsker meg til en større klubb og serie på sikt, men det kommer til å kreve at jeg jobber hardt og målrettet. Uansett er jeg fortsatt ung og har god tid til å utvikle meg i Lyn, forteller Ighalo.

<B>FEIRET MED STIL:</B> Ighalo kopierte Premier League-stjerner som Yakubu og Anelka etter å ha stupheadet inn 3-1.
<B>EN HIT I LYN:</B> Men nå spiller Edu for tyske Hoffenheim.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media