Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ønsker jobben som idrettssjef

Konsernsjef Kjell O. Kran (61) ønsker seg fortsatt jobben som president i Norges Idrettsforbund.

- Jeg har sagt fra til valgkomiteen om at de komme med noe helt nytt hvis det skal bli aktuelt, sier Kran til Dagbladet. En ny idrettspresident bør helst ikke være avhengig av krykker for å være oppegående, men Kjell O. Kran ønsker seg fortsatt jobben hvis valgkomiteen kan samle seg enstemmig om ham som eneste kandidat. Og krykkene vil han kaste så fort det nye kneet hans fungerer.

Nytt utspill?

61-åringen har slitt med dårlig kne etter tennis-karrieren og la seg for en måned på operasjonsbordet for å få satt inn en protese som erstatning for et utslitt kneledd.

- Valgkomiteen har ikke klart å bli enig innen fristen. De skulle være ferdige til jul, så var det 1. februar og dermed måtte jeg si fra om at jeg ikke lenger var å betrakte som kandidat.

- Jeg kan fortsatt tenke meg jobben som idrettspresident, men da må i så fall valgkomiteen komme med et helt nytt utspill, sier Kran til Dagbladet.

Han er den eneste kandidaten komiteen selv har håndplukket, men har stilt som krav at innstillingen må være enstemmig.

Ryddig prosess

- Jeg har ikke drevet noen valgkamp, men bare forholdt meg til valgkomiteens leder, Håvard Størseth, i denne prosessen. Jeg er tilhenger av mest mulig ryddige forhold og da må man en gang slutte med diskusjonene, sier Kran.

- Men hvorfor har du gitt beskjed om dette før komiteen i det hele tatt har avgitt en innstilling?

- Fordi jeg vil ha en avklaring. Jeg har for lengst bestemt meg for å fratre som konsernsjef 1. september og er faktisk avhengig av litt tid for å finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg er fortsatt styreformann i Statoil, men vet ikke ennå hva jeg ellers skal gjøre.

Glad i idrett

- Hvorfor kan du tenke deg jobben som idrettssjef?

- Fordi jeg er glad i idrett og liker å jobbe med mennesker. Jeg har dessuten jobbet mye med organisasjonsendringer og har fått mange positive tilbakemeldinger på det jeg har gjort, sier Kran.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media