Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ønsker ny dødballregel

Sandefjord-trener Tor Thodesen er møkklei av at dødballene dominerer Tippeligaen.

SANDEFJORD (Dagbladet): Lørdag måtte Thodesen se at Brann scoret to ganger etter dødballer i en kamp som var preget av masse hjørnespark og frispark slått høyt mot lagenes sekstenmetre. Thodesen mener alle dødballene i Tippeligaen dreper mye av spillet.

-  Hvis det er noe som vil innføre en regel som sier at du bare har lov til å bruke fire sekunder på hver dødball, så er jeg den første til å si ja til det, sier Thodesen til Dagbladet.

Sandefjord-treneren erkjenner at også hans lag må trene på dødball

-  Det er noen som har innøvde trekk for å springe ned folk - og her vil jeg ikke nevne navn, men det er et onde, sier Thodesen.

Videre begrunner han forslaget slik:

-  Prøv fire sekunder

-  I innendørs five-a-side fotball må man ta innspark innen fire sekunder, ellers går ballen til motstanderen. Jeg mener det er forsøket verdt å prøve ut dette i vanlig fotball.

Thodesen reagerer på at effektiv spilletid er ned mot en time.

 TENKER NYTT:  Sandefjord-trener Tor Thodesen. Foto: ARNT E. FOLVIK
TENKER NYTT: Sandefjord-trener Tor Thodesen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

-  De lagene som prøver å drøye tiden ved dødball kan nå slippe unna med det. sier Thodesen.

-  Hva med frispark rett utenfor 16-meteren. Burde det være noen frist?-  Ja, jeg har ikke noen forskningsmessig bakgrunn for å si hvor lang fristen burde være, men har laget en frisparkoppstilling i en gitt situasjon, må de få laget på plass innen rimelig tid.

Han reagerer på at nærmere 50 prosent av målene i ligaen scores på dødball. -  Hvis jeg hadde vært tøff, så hadde vi gitt blaffen i dødball, men vi kan ikke gjøre det når så mange andre konsentrerer seg om det. Så du kan vel gjerne si at vi ikke er bedre enn andre, sier Thodesen.

Uenig med Thodesen

Trenerne Tom Nordlie, Frode Grodås og Arne Sandstø mener Tor Thodesens ønske om ny dødballregel er umulig å gjennomføre.

-  Jeg bekymrer meg ikke for ting jeg ikke kan gjøre noe med, og dette kan jeg ikke gjøre noe med. Han kan jo prøve å ta det opp i tinget, sier Nordlie.

Grodås er enig.

-  Dødballer kan ikke gjøres annerledes, det hadde bare blitt tull og det er umulig å gjennomføre. Dessuten hadde det ikke blitt noen mål, flirer Ham Kam-treneren.

Arne Sandstø har heller ingen tro på forslaget.

-  Hvis Thodesen vil ha enda dårligere kvalitet på dødballene i Tippeligaen er det bare å innføre den regelen, sier Sandstø.Stabæk-trener Jan Jönsson tror det kan være riktig med økt tempo.

-  Det var flere lag som brukte lang tid med frispark mot oss i fjor. Det er nok riktig å gjøre noe for å få opp tempoet, fire sekunder er litt vel raskt, men det kan være noe i det.

Vikings trener Tom Prahl er mer skeptisk:

-  Da er det nok mange lag som får problemer med å sende opp folk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling