SATSER HØYT: Petter Northug ankommer Val Senales i dag. Dette bildet er fra et tidligere opphold. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SATSER HØYT: Petter Northug ankommer Val Senales i dag. Dette bildet er fra et tidligere opphold. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Ønsker Petter velkommen med svenske flagg

Petter Northug alene med svenskene i Val Senales.

(Dagbladet): I ettermiddag ankommer Petter Northug den italienske fjellbygda Val Senales sammen med naprapat Terje Lillemark. Dermed innledes den siste høydesamlinga før sesongstart for den norske langrennskongen.

Men i starten av uka, må han finne seg i å være ensom norsk svale. Mange løpere tar nemlig turen til Val Senales via Livigno — mens noen først drar senere i uka.

Ensomt blir det likevel ikke. De svenske landslagsløperne er nemlig på plass.

Svenskene står klare - Vi skal stå klare i resepsjonen med både svenske og norske flagg når Petter kommer i kveld, sier svenskenes norske trener Arild Monsen til Dagbladet.

- Og så skal jeg umiddelbart minne han om at det bare er å grue seg til 28. oktober, sier moldenseren — med den mulige seriefinalen mellom Molde og Rosenborg i tankene.

- Da er Petter fortsatt her nede, mens jeg er hjemme i Molde og får sett kampen, humrer Monsen.

Så stygt ut Det Petter Northug kanskje er vel så opptatt av, er at skiforholdene på breen i Val Senales er gode. Og det er de faktisk blitt.

- Det så veldig stygt ut, men i løpet av de siste dagene er det kommet snø. I dag var det litt dårlig sikt oppe på breen, men det er fine forhold for både skøyting og klassisk, forteller Monsen.

Ifølge den norske landslagstreneren Trond Nystad skal Northug uansett ikke opp på breen de første dagene.

Akklimatisering - Først skal ha noen rolige dager nede i bygda for å akklimatisere seg til høyden, sier Nystad til Dagbladet.

- Hvorfor drar Petter alene til Val Senales nå?

- Det er rett og slett fordi det passer ham best. Han har vært veldig mye i Livigno, og sparer seg for litt reising ved å dra rett til Val Senales. Andre har vært mindre i Livigno, og synes det er fint å ligge her i noen døgn. Vi kjører litt individuelt tilpasset opplegg, forteller Nystad.

Petter Northug driver fortsatt ned opptrapping av antall høydedøgn fram mot Sotsji-OL i 2014. Denne sesongenblir det drøyt hundre dager, hvis alt går etter planen.

TRENER SVERIGE: Arild Monsen. Foto:Tobias Röstlund/NTB scanpix
TRENER SVERIGE: Arild Monsen. Foto:Tobias Röstlund/NTB scanpix Vis mer