Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ønsker regelendring etter dommerflause

Ole Gunnar Solskjær er kritisk regelverket til dommerne, og mener de hatt burde hatt straffe før Arsenals utlikning.

OPPGITT: Ole Gunnar Solskjær mener assistentdommeren burde ha ventet med å vinke av Pierre-Emerick Aubameyang for offside på 1-1-scoringen. Her etter kampen med Arsenal-trener Unai Emery. Foto: Jason Cairnduff / Reuters
/ NTB Scanpix
OPPGITT: Ole Gunnar Solskjær mener assistentdommeren burde ha ventet med å vinke av Pierre-Emerick Aubameyang for offside på 1-1-scoringen. Her etter kampen med Arsenal-trener Unai Emery. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
  • Man Utd - Arsenal 1-1 (1-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United måtte nøye seg med ett poeng etter at Pierre-Emerick Aubameyang først fikk scoringen sin annullert for offside, men deretter godkjent etter en sjekk med VAR.

Etter kampen var Ole Gunnar Solskjær kritisk til dømmingen. Både ved håndteringen av 1-1-scoringen, men også en hands før scoringen.

- Ashley (Young) holder hånda opp. Han ser på assistentdommeren, nøler kanskje litt, og kunne fått inn en blokk. Det ville nok hjulpet David (de Gea). Det er ingen trøst. Det var et korrekt mål, men assistenten burde holdt flagget nede, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

I TV 2s studio satt Ståle Solbakken, som var kritisk til at Young stoppet å spille da assistentdommeren vinket av Aubameyang.

- Man kan ikke gamble når det er VAR. Det virker som de ikke kan reglene, og det bekymrer meg lite grann, sa Solbakken.

Bruker ikke «tunge flagg»

Brede Hangeland forklarte i TV 2s studio etter kampen at «tunge flagg» ikke praktiseres i Premier League.

Det innebærer at assistentdommeren skal vinke hvis han tror det er offside, mens hoveddommeren skal vente med å blåse før situasjonen er over.

I andre europeiske turneringer og land - deriblant i Champions League - vinker de derimot ikke slik at spillet skal gå sin gang upåvirket.

Solskjær fikk spørsmål om han heller vil ha en slik praksis i England.

- Han påvirket situasjonen ved å reise flagget. Du kan vente og heller ta det seinere. Du har handsen, der kunne og burde vi fått en straffe. Der kan du blåse av og heller ta spillet tilbake etterpå. Det er opp til dommeren.

David de Gea tror også flagginga hadde en effekt på spillerne.

- Det er lettere for alle om assistentdommeren holder flagget nede, men vi vet at VAR er der. Om noe skjer, skal VAR si om det er offside eller ikke. Vi må kjempe om ballen uansett. Jeg mener det var en stor feil av oss. Vi må fortsette å lære, sier De Gea til MUTV.

- Burde hatt straffe

Handssituasjonen skjedde fem minutter før scoringen.

Jesse Lingard slo ballen inn i feltet - via foten til Aubameyang - og i armen til Sead Kolasinac.

Bosnieren holdt armene inntil kroppen, men så samtidig ut til å gå aktivt inn for å stoppe ballen.

- Det var et rop etter hands. Vi kunne, burde … Reglene ved straffe er nå slik at om dommerne ikke blåser, kan du egentlig ikke gå tilbake og få det, sa Solskjær, og la til om VAR:

- Det er under utvikling. Jeg er for de riktige avgjørelsene, og de fortjente målet i dag, sa Solskjær.

- Dømmer bare på offside

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher deler nordmannens syn på handssituasjonen, og mener det er en av mange situasjoner der VAR har bommet denne sesongen.

- Nå dømmer VAR nesten bare på offside, det er alt de gjør. Jeg mener det er straffe, noen ganger må du se på ting. Er det straffe eller ikke? Ja, det er straffe, sier Carragher.

- Det er ikke en brøler, men det er straffe, bare døm det. De dreper seg selv på de subjektive (situasjonene), fortsetter han.

Samtidig brukte han korrigeringen av 1-1-målet som et eksempel på hvorfor man har VAR i Premier League.

- Det var VAR på sitt beste i kveld og en av grunnene til at man har innført det. Men assistentdommeren vil være skuffet over at han gjorde det feil, han bør gjøre rett der, sa Carragher.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling