Ønsker seg Grindheim

Og Bjarman ønskes lykke til av LSK-fansen.

-  Hvor skal du nå spille oldboysfotball, i Lillestrøm eller Lyn?

-  Er så god enda at jeg har hjulpet unggutta i Lillestrøm til opprykk i år, men må vel bli Lyn nå. Skal gi alt for å prøve å gjøre det samme for dem.

-  Hva blir dine arbeidsoppgaver som sportsdirektør i Lyn?

-  Hovedoppgaven blir å være bindeledd mellom det sportslige og det administrative. Jeg skal være både trenernes arm mot administrasjon og direktørens arm mot det sportslige. Det viktigste blir først og fremst å legge til rette best mulig for det sportslige.

-  Du har selv lang erfaring på toppnivå med 306 kamper for Lillestrøm, hvordan vil det være til nytte for deg i den nye jobben?

-  Det er en av grunnene til at jeg tror jeg som person passer rimelig perfekt til en slik stilling. Jeg er dessuten brukbart skolert på administrativt arbeid etter å ha drevet for meg selv i to år.

-  Hvorfor valgte du Lyn?

-  Det var fordi jeg fikk tilbud om en stilling som jeg ikke har fått på de to åra siden jeg la opp. Det er perfekt både timing og stilling. Har hele tida sagt at når jeg skal tilbake til fotballen må det være i en jobb som passer perfekt både for meg og familien.

NYE OPPGAVER: Lyns nye sportsdirektør Torgeir Bjarmann, gleder seg til jobben i Oslo-klubben. -  Jeg er brukbart skolert på administrativt arbeid etter å ha drevet for meg selv i to år, sier Bjarmann. Foto: Heiki Junge/Scanpix
NYE OPPGAVER: Lyns nye sportsdirektør Torgeir Bjarmann, gleder seg til jobben i Oslo-klubben. - Jeg er brukbart skolert på administrativt arbeid etter å ha drevet for meg selv i to år, sier Bjarmann. Foto: Heiki Junge/Scanpix Vis mer

-  Og hva synes familien om at Åråsen ikke lengre er hjemmebane?

-  Familien er enig i valget, de har vært klar over at jeg har to hobbyer, fotball og aksjer og investeringer. Nå har jeg drevet hobby to i to år og vil tilbake til hobby en. Men barna mine hadde ikke tillatt Vålerenga, og sånn sett er det fint å gå til Lyn. Da kommer vi bare enda nærmere fienden.

-  Kan du referere en melding du har fått fra Kanarifansen i dag?

-  «Gratulerer med ny jobb». Har faktisk ikke fått en negativ melding, men overraskende mye positivt.

-  Lyn har allerede flere sterke personligheter i sin ledelse med Henning Berg og Morgan Andersen i spissen. Hvordan vil man merke at Torgeir Bjarmann også er der?

-  Jeg håper at det vil fungere bra, og mener selv jeg er god på kommunikasjon. Det er ikke tvil om at det blir en fin utfordring å jobbe med disse bestemte gutta, det gleder jeg meg til. Henning kjenner jeg også godt fra før, og det var en av grunnene til at valget var enkelt.

-  Per Brogeland førte Lillestrøm, med deg som spiller, til seriesølv i 1996. Hvordan blir det å samarbeide med han igjen?

-  Det blir morsomt, har pratet mye med han mellom sist han var trener og fram til nå. Har vist at han ville tilbake, og jeg ga han mine beste skussmål da Henning spurte meg ut om han.

-  Lar den nye jobben din som sportsdirektør seg kombinere med kommentatorjobben i NRK?

-  Nei det gjør det ikke, og det er jo heller ingen som vet noe om hva det blir til av fotball på NRK neste år uansett, etter at TV 2 kjøpte opp rettighetene. Men det har vært en kjempefin erfaring å oppleve media og hvordan man jobber der fra andre siden i to år.

-  Jan-Åge Fjørtoft har litt av den samme rollen i LSK, selv om det der heter manager. Har det inspirert deg til å ta denne jobben?

-  Den har vel ikke det. Jobben til Jan-Åge er i utgangspunktet mer omfattende en det jeg ville tatt på meg, uten at jeg vet alle arbeidsoppgavene hans. Den jobben jeg nå har fått er som hånd i hanske for meg.

-  Hva er det beste fotball-minnet ditt fra forrige sesong?

-  Sesongavslutningen generelt. De to siste åra har vært veldig spennende selv om man ikke har fått være med å spille selv, eller holdt med noen av lagene.

-  Lyn var bare to poeng bak Vålerenga i år, hvor høyt skal man legge lista kommende sesong?

-  Lyn ble nummer tre i fjor, så målmessig blir det å lage et stabilt topplag, som kan være med å fighte helt der oppe. Vi har grunnstammen og materialene liggende der, så vi må bare forvalte dem riktig og det tror jeg vi nå har et bra team til å klare.

-  Hvem er Norges mest attraktive fotballspiller i øyeblikket?

-  Er jo ikke så mange til salgs av de attraktive, men vi kunne tatt Christian Grindheim fra Vålerenga. Hadde vært bra å tappa dem samtidig.

-  Hvem er din favoritt-Lyn-spiller opp igjennom åra?

-  Bård Bjerkeland. Han var i Lillestrøm, men også innom Lyn og var mitt store barndomsforbilde. Sånn sett går jeg bare i hans fotspor, og det gjør ikke noe.

-  Hva mener du Lyn må gjøre for å få opp tilskuertallene?

-  Det sjekket jeg faktisk opp før jeg tok jobben, og det er litt misforstått at Lyn har lite tilskuere. I år var snittet på ca 7 000 i år, men det henger litt igjen i ryktet fordi det var lite folk tidligere. Jeg tipper Bastionen er den raskest voksende supporterklubben i prosenter, og da er det jo bare å fortsette å henge med i toppen så kommer folk.

-  Har du et ønske til jul?

-  Ønsker alle en fredelig jul, er det ikke det man sier. Jeg vet faktisk at jeg får akkurat de tinga jeg ønsker meg. Har nemlig kjøpt dem selv for å være sikker på å få dem. Og så kommer det vel noen overraskelser fra kona også.

NY DRAKT: Eks-LSK-spiller Torgeir Bjarmann har byttet til rødt, hvitt og blått.