Ønsker seg større tropp

VM-vrakede Lina Olsson Rosenberg og Karoline Dyhre Breivang hadde kommet til VM om Marit Breivik får oppfylt ønsket om å utvide mesterskapstropper fra 16 til 18 spillere.

Av de fem som kjempet om de tre siste plassene i VM-troppen, prioriterte landslagssjefen i går å satse på Tonje Larsen, Monica Sandve og Vigdis Hårsaker.

Men egentlig ville Breivik hatt med seg alle fem. Og vil aktivt jobbe for å få økt mesterskapskvoten fra 16 til 18 spillere i framtida.

- Det er foreløpig bare en idé jeg har, men det har slått meg denne høsten at en tropp på 16 spillere egentlig er litt lite i mesterskap som EM og VM, hvor kampene kommer tett i tett, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Om Norge går helt til finalen i Zagreb 14. desember, vil de ha spilt ti kamper på 13 dager.

- Står friere

- Det kan bli litt mye på noen spillere. Med 18 spillere ville vi stått litt friere til å variere, samtidig som spillere med småskader kunne fått stått over noen kamper for å bli raskere friske, sier Breivik.

I OL er behovet for hele 18 spillere dog ikke like stort. Der er det færre kamper, spredd over flere dager.

Foran EM-sluttspillet i Danmark i fjor ble antall spillere som kan benyttes i kamp økt fra 12 til 14. Neste steg kan bli endringen som Marit Breivik etterlyser.

Men den norske landslagssjefen vet også at problemet er mindre jo sterkere stall en har. Og med åtte medaljer fra Marit Breiviks 11 tidligere mesterskap som landslagssjef sier det seg selv at Norge er en av de største gullfavorittene i Kroatia i desember - sammen med Russland, Danmark og Ungarn.

- Kribler i magen

Marit gleder seg fælt til å komme i gang.

- Jeg kjenner at det kribler i magen. For meg kunne VM like gjerne startet i morgen. Jeg gleder meg skikkelig, jeg, sier Breivik til Dagbladet.

- Men samtidig skal det bli godt å få noen dager med forberedelser i Sandefjord neste uke.

Der skal den siste finpussen gjøres før VM-avreise søndag 30. november.

- Den endelige VM-troppen ser veldig interessant ut. Vi har et bra mangfold i gruppa, med fart, størrelser og noen spennende typer.

- Er det noe du savner i troppen?

- Jeg bruker ikke tid på å savne noe. Utfordringen vår blir å få brukt alle kvalitetene vi har i laget. Og det er mange, sier Marit Breivik.

GLEDER SEG: Landslagssjef Marit Breivik tok i går ut de tre siste jentene i troppen sin. - Jeg kjenner at det kribler i magen. For meg kunne VM like gjerne startet i morgen, sier Marit.<P>