Fotball-EM

Ønsker storstilt markering

Når Tyskland tar imot Ungarn på Allianz Arena i München onsdag planlegges det en stor markering. Ressursperson i Norsk Supporterallianse, Gjert Moldestad, håper virkelig markeringen blir noe av.

MARKERING: Slik vil Allianz Arena se ut på onsdag om bystyret i München får det som de vil. Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/PA
MARKERING: Slik vil Allianz Arena se ut på onsdag om bystyret i München får det som de vil. Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/PA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

15. juni stemte det ungarske parlamentet for en ny lovgivning som forbyr all undervisning og offentlig publisitet om seksuelle minoriteter, eller LGBT blant dem under 18 år.

Forslaget ble vedtatt tirsdag med 157 stemmer for og 1 stemme mot i nasjonalforsamlingen, som kontrolleres av statsminister Viktor Orbans høyrepopulistiske parti Fidesz. Ytre høyre-partiet Jobbik støttet også forslaget.

Ønsker markering

Når Tyskland tar imot Ungarn til siste gruppespillskamp i gruppe F planlegger byrådsmedlemmer i München en stor markering for å markere deres motstand mot den nye lovgivningen. Det melder den tyske internasjonale kringkastingsorganisasjonen Deutsche Welle.

- München støtter mangfold, toleranse og ekte likestilling i sport og i samfunnet, heter det i en felles uttalelse fra bystyret i München.

Ressursperson i Norsk Supporterallianse, Gjert Moldestad, har ved flere anledninger tatt til orde på Twitter for å ytre hva han mener om den nye lovgivningen.

Han håper virkelig markeringen blir gjennomført i München.

- Det vil være veldig viktig. Det som skjer i Ungarn nå er svært bekymringsfullt. De har vedtatt en av Europas strengeste regler og innskrenket ytringsfriheten. At man nå ønsker å markere en avstand mot slike lover, det synes jeg er strålende, sier Moldestad til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer