Håndballforbundet om EM:

- Ønsker unntak

Ulike smittevernregler i Danmark og Norge har ført til stor usikkerhet før EM. I kulissene jobber nå det norske håndballforbundet for å få unntak fra den særnorske regelen som kompliserer avviklingen.

USIKKERT: Det er fortsatt stor usikkerhet om de norske håndbaljentene kan synge nasjonalsangen i Trondheim Spektrum under EM i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB
USIKKERT: Det er fortsatt stor usikkerhet om de norske håndbaljentene kan synge nasjonalsangen i Trondheim Spektrum under EM i desember. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En drøy måned før Norge skal arrangere EM sammen med Danmark henger hele mesterskapet i en løs tråd. De norske helsemyndighetenes strenge krav gjør at Norge risikerer å miste EM dersom det europeiske håndballforbundet (EHF) setter ned foten.

Årsaken er et særnorsk tiltak som sier at dersom for eksempel en norsk spiller tester positivt for corona blir hele laget sendt hjem fra mesterskapet. Det gjelder også laget Norge møtte sist.

Nå jobber Det norske håndballforbundet i kulissene med å få på plass et unntak fra denne regelen. Det forteller håndballpresident Kåre Geir Lio til Dagbladet.

- Vi jobber nå ut et forslag til en måte å arrangere mesterskapet på som handler om at én smittet spiller ikke kan føre til at hele laget blir sendt hjem. At vi kan teste hele laget og de som tester negativt kan fortsette mesterskapet. Det er vårt ønske å få til det, sier Lio til Dagbladet.

- Risikoen er for stor

Det er hektisk aktivitet i lokalene til håndballforbundet for å få godkjent protokollene før mesterskapet. Lio håper å få en endelig avklaring rundt mesterskapet i løpet av få dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer