Ønskes som sykkelproff

Ole Einar Bjørndalen (28) er ikke bare verdens beste skiskytter. Nå er han også ønsket som profesjonell offroadsyklist for et av verdens beste profflag.

OBERHOF/LIBEREC (Dagbladet): Det italienske profflaget rainer.wurtz.com har i lengre tid forsøkt å overtale verdens beste skiskytter til å satse mot OL i Athen i 2004 som offroadsyklist.

Bjørndalen er smigret over interessen, og har lyst til å forsøke seg. Men han har kommet til at det ikke lar seg kombinere med full satsing mot OL i skiskyting.

- Skulle jeg hatt noen sjanse i toppen, ville jeg trenge tre års trening. Men jeg er glad i offroadsykling og det er en interesse jeg kunne tenkt meg å gjøre noe med, sier Ole Einar Bjørndalen.

Han utelukker derfor ikke at det kan bli hans nye hovedsatsing etter de olympiske leker.

- Jeg får se an motivasjonen etter OL. Men offroadsykling er skikkelig action og det lokker veldig med sommer-OL. Uansett er det veldig smigrende å få et slikt tilbud, smiler Bjørndalen - som i så fall må kvalifisere seg gjennom norske uttakskriterier.

Sykler mye

Sjefen for det italienske profflaget er en god venn av Bjørndalen, så han vet at han kan slå til på det stående tilbudet når som helst.

Om Ole Einar skulle stille på startstreken i sommer-OL i Beijing i 2008, vil han i så fall bli den åttende nordmannen som har deltatt i både sommer- og vinter-OL.

Offroadsykling er en viktig del av Simostrand-løperens sommertrening.

- Det blir iallfall tre- fire turer i uka - på mellom to og fem timer av gangen. I tillegg stiller jeg som regel i noen konkurranser om sommeren. Offroad er mye kulere enn landeveissykling, hvor det er så mye taktikk med i bildet. Det er vanskelig å få til lagtempo i skogen. I offroad handler det om rå fysikk, hvor det eneste som teller er å trå knallhardt i to timer.

Bjørndalen er mildt sagt imponert over verdenseliten i offroad.

- De beste gutta trår så hels... fort at en motorsykkel ville fått problemer med å holde følge. Det er nesten så det virker som om de har motor på syklene, sier Ole Einar.

Proff lønn

Alle triumfene som skiskytter har gjort Bjørndalen til en rik og økonomisk uavhengig mann. Suksess på sykkelsetet er det likevel vel så god økonomi i.