Ønsket å spille med sørgebånd for Dale Oen - fikk nei

Nå velger hockeygutta en helt ny variant.

SPILLET MED GULLFARGET STREK: Da hockeygutta fikk nei til å spille med sorte sørgebånd rundt armen til minne om Alexander Dale Oen, fant de en annen og kreativ løsning.  Spillerne vil sette en gullstrek på lillefingerleddet på den venstre hansken - gullfargen fordi Dale Oen siktet mot OL-gull i London. Foto: SCANPIX/NTB
SPILLET MED GULLFARGET STREK: Da hockeygutta fikk nei til å spille med sorte sørgebånd rundt armen til minne om Alexander Dale Oen, fant de en annen og kreativ løsning. Spillerne vil sette en gullstrek på lillefingerleddet på den venstre hansken - gullfargen fordi Dale Oen siktet mot OL-gull i London. Foto: SCANPIX/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De norske ishockeyspillerne vil hedre minnet om avdøde Alexander Dale Oen i VM-åpningen fredag. Det skjer med en gullfarget strek på venstre lillefinger på hansken i åpningskampen mot Sverige.

Det internasjonale ishockeyforbundet sa nei til at spillerne kunne bruke sørgebånd eller klistremerker på hjelmen.

Årsaken er at IIHF ikke kunne håndtere alle henvendelsene man har fått. De har fått henvendelser fra forbund som hadde spillere med i ulykken i Jaroslavl i fjor.

Forholdet mellom de norske idrettsstjernene er helt spesielt, og mange av ishockeyspillerne kjente Dale Oen godt

Den norske massøren Jon Aase fant likevel ut en måte å hedre Dale Oen på. Spillerne vil sette en gullstrek på lillefingerleddet på den venstre hansken. Gullfargen er valgt fordi Dale Oen siktet mot OL-gull i London.

- Det viktigste er å få markert dette på en verdig og fin måte som respekt for en god idrettskollega for spillerne, sier pressesjef for det norske laget Lars Otto Bjørnland til NTB.

PS! Olaf Tufte og de andre norske roerne hedret Alexander Dale Oen med sørgebånd under verdenscupåpningen i Beograd fredag. De bar sørgebåndet på venstre arm under første dag av regattaen i Serbia. • Kondolanseprotokollen: Skriv din siste hilsen til Alexander Dale Oen(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer