Ønsket av fem klubber

Peter Kovacs vil ut av overgangsvinduet og inn i ny klubb. Tromsø-spissen er den mest ettertraktede spilleren i Tippeligaen for øyeblikket.

Den storvokste og målfarlige Tromsø-spissen er satt i skyggen av lagkamerat Ole Martin Årst. Fjorårets duo er splittet. Årst scorer på banen. Kovacs er plassert på benken. Fasit hittil i år: Sju Tippeligakamper som innbytter. To mål.

Men ungareren er ikke glemt. Brann, Lillestrøm, Odd, Viking og Vålerenga vil svært gjerne sikre seg signaturen hans nå som overgangsvinduet åpnes.

-  Det er selvfølgelig godt å høre at mange klubber vil ha meg. Men jeg er fortsatt TIL-spiller og vi har en viktig kamp mot Viking søndag. Dessuten nytter det lite med interesse før noe konkret skjer, sier Kovacs.

-  Hvordan blir det å møte en klubb du kanskje spiller for i høstsesongen?

-  Det blir ikke noe problem. Jeg er profesjonell. Det som skjer til høsten, er en annen historie.

-  Frustrende

Men selv om Kovacs er profesjonell, legger han ikke skjul på at årets sesong har tæret på humøret.

-  Det er veldig frustrerende. Jeg er for god til å sitte på benken i Tippeligaen. Men Tromsø har et luksusproblem. Vi har flere benkeslitere som sannsynligvis ville spilt fast i andre klubber.

-  Samtidig har laget spilt godt og det nye systemet fungerer. Inntil videre kan jeg bare gjøre mitt beste på trening og i kamp, sier Kovacs.

Drømmer om utlandet

Tromsø har gitt klar beskjed - både til Kovacs og interesserte klubber - at salg er uaktuelt inntil en erstatter er klar. Selv har ikke Kovacs hørt noe etter det.

-  Mye kan skje i løpet av de neste ukene. Jeg håper og tror sjansene er store.

Men hvem han vil spille for av de fem klubbene, holder han tett inntil brystet.

-  Godt spørsmål, men jeg tror jeg holder det for meg selv. Alle klubbene er veldig gode, sier han diplomatisk.

Én ting legger han imidlertid ikke skjul på: drømmen om spill i en av de større ligaene.

-  Det er klart jeg ønsker det. Men helt ærlig: Sjansen for å hale i land en kontrakt er ikke særlig stor fra benken, sier Kovacs.

Trives bra

Agenten hans bekreftet det samme. Kovacs er i vinden i Norge - ikke i utlandet. Det har han heller ingen problemer med.

-  Jeg liker meg godt her og jeg har hatt det fint i Tromsø. Men jeg trenger å spille.

DRØMMER I VINDUET : Tromsø-spiss Peter Kovacs drømmer om bedre tider: spilletid og flere mål. Fem Tippeliga-klubber vil gi ham sjansen - dersom Tromsø går med på salg.