Ønsket av USA

Etter OL i Salt Lake City i 2002 er det mye som taler for at Lasse Ottesen (26) legger hoppskiene på hylla, og tar med seg familien til USA for en fireårsperiode.

- Gjennom landslagssjef Jan Erik Aalbu har jeg fått tilbud om å bli assistenttrener/hoppansvarlig for det amerikanske kombinertlandslaget. Jeg har alltid vært USA-fan, har trener C-kurs og ønsker å utdanne meg videre. Kanskje får jeg brukt utdannelsen og erfaringen min som amerikansk trener i perioden 2002 til 2006, sier Lasse Ottesen til Dagbladet.

I går startet han dagen med å følge datteren Emilie (14 måneder) til barnehagen hjemme på Langhus. I dag reiser han sammen med resten av hopplandslaget til vinterens første snøsamling i Gällivare.

- Vanligvis er det mammaen (samboer Lena Solvang) som følger Emilie i barnehagen. Selv er jeg sammen med henne så mye som mulig når jeg er hjemme. Foruten å gi meg et nytt perspektiv på livet, får Emilie meg til å bruke tankene på annet enn skihopping, sier Lasse Ottesen.

Landslagstrener

På sikt kan han godt tenke seg å bli norsk landslagstrener. En tredje framtidsplan er å jobbe som selger for Tenson (sportsklær, sko, regntøy) mot bedriftsmarkedet.

- Fred Børre Lundberg og jeg har begge kjøpt oss inn i firmaet med tanke på framtida. Hver av oss har ti prosent av aksjekapitalen. I dag er det elleve Tenson-butikker i Norge. I løpet av to år er målet å doble det tallet, sier Lasse Ottesen.

Målsettingen hans i hoppbakken er ikke noe mindre enn den han har for livet utafor.

- Etter ti år som internasjonal hopper står jeg fortsatt uten verdenscupseier og VM-medalje. Det vil være for galt å gi seg uten slike triumfer, sier Lasse.

- Sammensveiset

Også resten av landslagsgjengen har lyst til å vise seg fram.

- Vi har lagt ned mye jobb, og er både blitt sterkere, spenstigere, smidigere og hurtigere. Jeg har heller ikke vært med på et så sammensveiset landslag noen gang, sier Lasse Ottesen foran morgendagens hopping i Gällivare.