Ønsket Drillo

Egil «Drillo» Olsen var en av kandidatene til å bli ny ungarsk landslagstrener. En ingeniør fra Heggedal startet samtalene.

- Det ungarske fotballforbundet kontaktet meg og spurte om jeg kunne tenke meg å bli deres landslagstrener, bekrefter Drillo ovenfor Dagbladet.

Og den tidligere norske landslagssjefen sier han hadde lyst på jobben.

- Jeg sa meg villig til å overta. Skal jeg bli trener igjen, er det slike henvendelser som er interessante, forteller Drillo.

Forhandlinger

Både presidenten, visepresidenten og generalsekretæren i det ungarske fotballforbundet (MLSZ) kom til Norge for å forhandle for noen uker siden. Drillo var en av tre kandidater til jobben. Sandor Egervari (trener for topplaget MTK) og Lothar Matthäus var de andre.

Ungarerne valgte å satse på den tidligere tyske storspilleren Matthäus, som fikk jobben i går. Fotballpresidenten sier til ungarske aviser at han ble valgt på bakgrunn av sin personlighet og treneregenskaper.

Norsk-ungarske Gabor Molnar er mannen bak forhandlingene. Den fotballinteresserte ingeniøren fra Heggedal i Asker mente Drillo-stilen kombinert med ungarsk fotballs gode individuelle ferdigheter ville bli dynamitt. Derfor ringte han rett og slett til de to partene.

- Jeg kjenner verken Drillo eller noen i MLSZ, men var bare overbevist om at dette ville fungere. Drillo sa en gang at han kunne blitt verdensmester med en spillerstall som Brasil. Jeg tenkte at nå kunne han jo få sjansen til å bli europamester med Ungarn, sier Molnar til Dagbladet.

- Skuffet

Han tok først kontakt for to år siden. Da var Olsen interessert, men ungarerne ville ha en trener fra egne rekker. Men nå er ungarsk fotball langt nede, og 21. november trakk Imre Gellei seg som trener.

- Da tok jeg kontakt med dem igjen. Dessverre gikk det ikke slik jeg hadde håpet. Jeg er veldig skuffet over at de ikke valgte Drillo.

BLE SPURT: Egil Olsen var én av tre kandidater til å overta Ungarns fotballandslag. - Det ungarske fotballforbundet kontaktet og spurte om jeg kunne tenke meg å bli deres landslagstrener, bekrefter Drillo ovenfor Dagbladet.