Ønsket til Lerkendal

Søndag kommer RBK-direktør Rune Bratseth hjem fra Dana Cup i Danmark. 1. september skal han presentere neste års trener.

Med sportsdirektøren på fotballcup i Danmark og med administrerende direktør Nils Skutle på hytta på Oppdal vil de ondeste tungene ha det til at RBK-ledelsen tar ferie fra problemene. Så er ikke tilfelle. Tellerskrittene løper nemlig fort på Rosenborg-toppen. Og det gjør tida også.

Om fem uker skal hovedtreneren for 2006 være klar.

-  Det er et uttalt mål og den planen jobber vi etter, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

Ut over det er han meget forsiktig.

Trenerlista er klar

Men Dagbladet vet at det finnes en trenerliste i Brakka på Lerkendal. Og bak hvert enkelt navn er det drevet grundig research. Ingen er, etter det vi erfarer, kontaktet foreløpig. Men med Bratseth tilbake i neste uke vil saker og ting begynne å skje.

Tom Nordlie er en meget het kandidat til jobben på Lerkendal. Kanskje den heiteste av alle. Knut Torbjørn Eggen står også på lista. Og det gjør også noen utenlandske alternativer. Sammen med dagens trenerteam ledet av Per Joar Hansen.

-  Perry blir holdt løpende orientert om det arbeidet som gjøres når det gjelder neste års trener, sier Rune Bratseth. -  Alt vi gjør er i full forståelse med dagens trenere.

 PÅ SAMME LAG NESTE ÅR?  Rosenborg-direktør Rune Bratseth skal presentere den nye treneren om fem uker. Dagbladet vet at det finnes en trenerliste i Brakka på Lerkendal. Og Start-trener Tom Nordlie er kanskje det heiteste navnet på lista. Foto: Arnt E. Folvik/Tom E. Østhuus
PÅ SAMME LAG NESTE ÅR? Rosenborg-direktør Rune Bratseth skal presentere den nye treneren om fem uker. Dagbladet vet at det finnes en trenerliste i Brakka på Lerkendal. Og Start-trener Tom Nordlie er kanskje det heiteste navnet på lista. Foto: Arnt E. Folvik/Tom E. Østhuus Vis mer

Nordlies gylne klausul

Rune Bratseth verken vil eller kan snakke navn i forbindelse med den meget viktige jobben han er midt oppe i. Det trenger han ikke heller. Tom Nordlie er uansett en av de trenerne han helt sikkert skal snakke med. Og da gjør det ikke noe at Start-treneren - fleip eller ikke da kontrakten ble signert - har en åpen Rosenborg-dør på plass i papirene.

Hvis Tom Nordlie forteller Erik Solér at han ønsker seg til Lerkendal er det lite Start-eieren kan gjøre.

Og Tom Nordlie vil selvfølgelig det. Når landets desidert største klubb har en åpen hovedtrenerjobb vil alle med ambisjoner og kvaliteter ønske seg dit. Og Tom Nordlie har begge deler - i tillegg er han en erklært RBK-venn etter mange besøk på Lerkendal.

På toppen av det har RBK-ledelsen registrert at det mediabildet som er skapt av bajasen Tom Nordlie er i ferd med å falme.

Kan ikke si nei

Tippeligasesongen 2005 er så langt Tom Nordlies. Og nesten bare hans. Det han har gjort med nedrykkstippede Start er et lysende eksempel på faglig kvalitet og klokketro på egen filosofi og ferdigheter. Men Tom Nordlie ser også at Start i nærmeste framtid, kanskje heller aldri, kan vokse seg til å bli en storklubb i Norge.

Slik kan denne sesongen - uansett om Start blir en, to eller tre i Tippeligaen - fort bli meget vanskelig å matche.

Tom Nordlie er likevel lojal mot Start. Det må han være, det er jobben hans. Det er først når Rune Bratseth ringer han plutselig får noe konkret å forholde seg til. Og kommer tilbudet hans vei, og sannsynligheten er stor for at det gjør det, vil han aldri klare å si nei.

Bekrefter utlendinger

Som profesjonell fotballtrener sier du ikke nei til den største klubben i landet.

-  Alle de gode trenerne i Norge er diskutert, sier Bratseth. -  Det er ikke riktig å si at noen er heitere kandidater enn andre.

-  Og så finnes det utlendinger på lista?

-  Selvfølgelig. Det er innlysende at vi også har hentet inn navn utenfor Norge.

Må redde stumpene

Men Rosenborg har en annen jobb å gjøre også. De må redde stumpene av denne sesongen. For sjøl om seriegullet synes å være blåst er det mye igjen å spille for. Det skal jo arrangeres kamper i Europa neste sesong også.

-  Nettopp, sier RBK-direktøren. -  På kort sikt nå har vi årets mesterligakvalifiseringen å sette fokus på - på litt lengre sikt gjelder det å klatre på tabellen slik at vi kan spille i Europa neste år også.

-  Men seriegullet har dere gitt opp?

-  Det er ikke noe tema. Det viktige nå er at vi ikke gir opp sesongen. For det er mye igjen og mange veldig viktige kamper gjenstår. Vi har utrolig mye å kjempe for, sier Rune Bratseth til Dagbladet.