I HARDT VÆR - IGJEN: Garry Cook (t.h.) er igjen innblandet i kontroverser etter at Nedum Onuohas kreftsyke mor har gått til The Sun med en sjikanerende epost fra Manchester City-direktørens epostadresse. Her sammen med styreformann Khaldoon Al Mubarak og manager Roberto Mancini før årets Community Shield på Wembley.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
I HARDT VÆR - IGJEN: Garry Cook (t.h.) er igjen innblandet i kontroverser etter at Nedum Onuohas kreftsyke mor har gått til The Sun med en sjikanerende epost fra Manchester City-direktørens epostadresse. Her sammen med styreformann Khaldoon Al Mubarak og manager Roberto Mancini før årets Community Shield på Wembley.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

Onuohas kreftsyke mor sjikanert av City-sjef

Cook skylder på epost-hacking.

(Dagbladet): Manchester City-direktør Garry Cook har blitt stemplet som en fotballen «David Brent», da han i likhet med Ricky Gervais' udødelige «The Office-karakter» har en tendens til å vikle seg inn i kontroverser.

Nå er Cook igjen i trøbbel etter at moren til City-spiller Nedum Onuoha sendte en formell klage til Det engelske fotballforbundet (FA) og Premier League etter å ha mottatt en støtende epost fra City-direktørens epostkonto, mens hun kjempet en tøff kamp mot kreften, melder The Sun.

Eposten var ment sendt til sportsdirektør Brian Marwood i forbindelse med en kontraktstvist spilleren har gående med City. Onuoha har ikke spilt for City siden han i mai 2010 kritiserte manager Roberto Mancini på Sky Sports-programmet Soccer AM.

Ifølge City-backen var det italieneren som kostet Joleon Lescott en plass i VM-troppen, og selv undret seg han over hvorfor han ikke fikk en plass på laget.

- Jeg tror ikke Mancini liker meg, for å være ærlig, sa Onuoha, som tilbrakte fjorårssesongen på lån i Sunderland.

Herjing Dr. Anthonia Onuoha er sønnens agent. I oktober i fjor gjorde hun Cook og Marwood oppmerksom på at hun var diagnostisert med kreft, men at hun fortsatt var i stand til å representere sønnens interesser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Kroppen min er kanskje herjet av kreft og pågående kjemoterapi, men heldigvis er det ingenting i veien med min intellektuelle og mentale kapasitet.» skrev Onuoha i en epost med Marwood som mottaker med kopi til Cook.

To uker seinere mottok hun et svar som tilsynelatende var fra Cook, men ment til Marwood, og som vanskelig kunne oppfattes som annet en raljering over sykdommen hennes:

«Brian. Den herjer med henne!!... Jeg skjønner ikke hvordan du får sove om natta. Og du som pleide å være en så trivelig fyr da vi jobbet sammen i Nike. G.»

Epost-hacking Onouha repliserte Cook med sarkastiske «tusen takk for din innsiktsfulle epost», samtidig som hun hadde det fryktelig vondt.

- Det var den verste dagen i mitt liv da jeg åpnet eposten min og så meldingen. Det var til og med være enn å bli diagnostisert med kreft. Jeg kan ikke forstå hvordan noen kan oppføre seg på denne måten. Jeg gråt og gråt i timevis. Jeg er kritisk syk, og på det tidspunktet undergikk jeg kjemoterapi. Jeg var sjokkert, men kunne ikke fortelle noe til Nedum eller andre i familien siden jeg fryktet hvordan de ville reagere, sier hun til The Sun.

I en ny epost fra Cook benektet han enhver kjennskap meldingen, og sa at han har blitt utsatt for epost-hacking.

- Da jeg fikk svar fra Cook, sa han at han var forvirret, at han hadde vært bortreist på ferie i Sør-Afrika og at noen hadde brutt seg inn på epostkontoen hans, og at den som hadde sendt eposten til Brian Marwood, hadde ment det som et pek. Det var veldig stressende på det tidspunktet, og det er det stadig vekk, sier hun.

- Sykdommen har vært stressende. Jeg gjennomgår kjemoterapi og strålebehandling. Det siste året har vært en traumatisk opplevelse. Jeg ønsket ikke at noen skulle bidra til å gjøre det mer stressende, men det er akkurat hva de (Cook og Marwood) har gjort. Følelsen av ydmykelse er vedvarende. Nå vil jeg bare at FA og Premier League skal undersøke hva som har skjedd og iverksette passende tildtak. Slik menneskebehandling er avskyelig, fortsetter Onuoha.

Disiplinærsak Konfrontert med Onuohas påstander, fastholder Cook at han har vært gjenstand for innbrudd i innboksen, og at City vil ta affære overfor den de mener står bak.

- Jeg ber om unnskyldning for alle smerte og sjenanse dette kan ha forårsaket. Jeg kan ikke og vil ikke godta slik uakseptabel oppførsel. Jeg kan bekrefte at Brian aldri mottok denne eposten og at det vil bli åpnet en disiplinærsak mot en av våre ansatte, sier Cook.

City-direktøren har tidligere har utmerket seg med blemmer som ved å slakte slakte AC Milan, Kaká og brasilianerens far da han ble værende i Italia, å forhandle med Roberto Mancini bak ryggen på daværende manager Mark Hughes, havne i basketak med en supporter på Goodison Park og å ønske Uwe Rösler velkommen i Manchester Uniteds «Hall of Fame» .

Hvorfor denne saken først har funnet veien til avisene elleve måneder etter at eposten ble sendt, er et uavklart spørsmål. Men det er verdt å merke seg at Nedum Onuoha for tida representeres av Kia Joorabchian, Carlos Tevez' mye omtalte rådgiver, og han har alt annet enn et godt forhold til Cook.

I KULDA: Nedum Onuoha har ikke spilt for Manchester City siden mai 2010, og er i en kontraktstvist med klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
I KULDA: Nedum Onuoha har ikke spilt for Manchester City siden mai 2010, og er i en kontraktstvist med klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer