Opdal ber folk slutte å tvile

- Føler jeg har prestert optimalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Samleside: Les alt om Ungarn-seieren her

NORGE - UNGARN 4-0 (1-0)
Ullevaal stadion, 19 198 tilskuere

Mål: 1-0 Steffen Iversen (22), 2-0 Daniel Braaten (58) 3-0 John Carew (60), 4-0 Carew (79).

Dommer: Eduardo Iturralde González, Spania.

Gult kort: Erik Hagen (29), Norge, Tamás Hajnal (29), Ungarn.

Norge (4-3-3): Håkon Opdal – Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise – Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim (Kristofer Hæstad fra 46.) – Steffen Iversen (Daniel Braaten fra 46.), John Carew, Morten Gamst Pedersen (Thorstein Helstad fra 83.).

Ungarn (4-3-1-2): Zoltán Végh – Zoltán Szélesi, Béla Balogh, Roland Juhász, Vilmos Vanczák – Ákos Buzsáky (Krisztián Vadócz fra 85.), Balázs Tóth, Dániel Töszer – Tamás Hajnal – Zoltán Gera, Tamás Priskin (Tibor Tisza fra 73.).

• Dagbladet TV: John Carews store kveld på Ullevaal

(Dagbladet.no): I hard konkurranse med Rune Jarstein valgte Åge Hareide å bruke Håkon Opdal i de to landskampene mot Malta og Ungarn.

Den avgjørelsen er det umulig å angre på i etterkant.

Opdal førstekeeper

Selv om Brann-keeperen har hatt lite å gjøre, har han holdt buret reint i 180 minutter og vist klasse de få gangene han har vært nødt til det.

Som han måtte 10 minutter inn i 2. omgang mot Ungarn: På stillingen 1-0 til Norge driblet Hajnal seg fri og kom alene med Opdal. Den duellen gikk landslagskeeperen seirende ut av.

- Jeg tenkte bare at «den ballen skal ikke i mål». Men det tenker jeg jo hver gang, sier Opdal med et smil til Dagbladet.no.

Opdal ber folk slutte å tvile

Tidligere i uka uttalte Åge Hareide til Dagbladet at keeperplassen på landslaget nå tilhører Opdal til han eventuelt har spilt seg ut.

Med andre ord: Om Opdal unngår tabber de kommende månedene, betyr det lite hva Thomas Myhre og Rune Jarstein måtte foreta seg.

- Mye kan skje

Selv er Opdal diplomatisk når han blir spurt om han føler seg som førstekeeper på permanent basis.

- I dag er jeg det, men det er lenge til neste kamp. Mye kan skje før den tid, men jeg skal gjøre alt jeg kan i Tippeligaen for å beholde plassen, sier han.

De som har ment at Norge har et keeperproblem bør i hvert fall slutte å tvile, mener han.

- Det blir feil å stille det spørsmålet nå, når jeg har spilt to kamper uten å slippe inn noen. Jeg føler jeg har prestert optimalt. Det bør være tillitsvekkende, sier Opdal til Dagbladet.no.

Ikke plaget av nerver

TAKKER FANSEN: Men Håkon Opdal (t.h.), her sammen med Daniel Braaten, fortjener også en takk fra publikum, for måten han har overtatt plassen etter Thomas Myhre. Foto: Morten F. Holm/Scanpix
TAKKER FANSEN: Men Håkon Opdal (t.h.), her sammen med Daniel Braaten, fortjener også en takk fra publikum, for måten han har overtatt plassen etter Thomas Myhre. Foto: Morten F. Holm/Scanpix Vis mer

Han var ikke plaget av nerver før de to landskampene, til tross for presset som var knyttet til keeperplassen etter Thomas Myhres to blemmer mot Tyrkia.

- Jeg hadde en viss spenning i kroppen, men nervøs var jeg ikke, insisterer han.

Han er hes i stemmen, slik en keeper bør være etter kamp.

Thomas Myhre er kjent for å prate mye og konstruktivt med forsvarsfireren, og Opdal føler kommunikasjonen med Brede Hangeland & co var god.

- Vi kommuniserte mye. Stemmen er ikke helt som den er til vanlig akkurat nå, smiler han.

Opdal ber folk slutte å tvile

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer