12 LANDSKAMPER: Håkon Opdal mistet først landslagsplassen, så keeperplassen i Brann. Nå gjør 30-åringen comeback i norsk fotball. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
12 LANDSKAMPER: Håkon Opdal mistet først landslagsplassen, så keeperplassen i Brann. Nå gjør 30-åringen comeback i norsk fotball. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

Opdal blir Start-keeper

Retur til norsk fotball.

Håkon Opdal (30) er bare den medisinske testen unna en treårig kontrakt med Start.

Den tidligere landslagskeeperen har den siste tiden vært i danske Sønderjyske.

- Dette føles riktig. Start er et lag med store muligheter, og jeg er veldig motivert for å vise meg fram. De ambisjonene jeg har vil være mulig å realisere gjennom å spille for Start, sier Håkon Opdal til ikstart.no.

Opdal håper godt spill for sørlendingene skal hjelpe ham tilbake på landslaget etter noen tunge sesonger.

- Jeg har vært med før og vet hva det krever. Det er et klart mål for meg å komme tilbake på landslaget. Men for å komme i den diskusjonen så må man bevise. Det har jeg tenkt å gjøre som keeper for Start, sier Opdal.

I Kristiansand blir han gjenforent med trener Mons Ivar Mjelde og assistenttrener Robert Hauge. Sammen ble de seriemestere i Brann.

- De to er litt av grunnen til at jeg er sikker på å ha tatt et riktig valg. Jeg vet hvordan de jobber, at de har en plan og at de har ambisjoner. De er flinke til å skape engasjement og få resultater. Jeg gleder med til å bidra, sier Opdal.

Opdal debuterte for Brann i 2002. Han var førstekeeper i bergensklubben fra 2005 til 2010. Det siste halvåret har han vært i dansk fotball. Håkon Opdal står med 12 A-landskamper for Norge. Odda-gutten har også 13 kamper for U21-landslaget.

(NTB)