FÅ INTERESSERTE: Håkon Opdal sliter med å finne seg ny klubb. Kontrakten hans med Brann går ut 1. januar. Foto: Marit Hommedal / Scanpix .
FÅ INTERESSERTE: Håkon Opdal sliter med å finne seg ny klubb. Kontrakten hans med Brann går ut 1. januar. Foto: Marit Hommedal / Scanpix .Vis mer

Opdal finner seg ikke ny klubb

- Må reise rundt og vise seg fram, sier agenten.

(Dagbladet): Håkon Opdals kontrakt med Brann går ut om fire dager, og det er allerede bestemt at den ikke vil bli fornyet.

29-åringen med 12 landskamper for Norge forlater Bergens-klubben i januar, men han har ikke funnet seg en ny klubb enda.

- Det har vært interesse fra noen klubber, men det har ikke vært noe konkret ennå, sier Opdal til Dagbladet.

Agenten til Opdal, Stig Lillejord, sier at det er lite interesse for keeperen som spilte 178 kamper for Brann.

- Det er lite bevegelse på keeperfronten, både i Norge og i andre land. Vi har hatt dialog med noen klubber, men det har aldri blitt noe konkret. Det er interesse på det nivået at klubbene tar imot informasjon, sier Lillejord til Dagbladet.

Klubbenes marked Lillejord forteller at det i øyeblikket er mange spillere som står uten kontrakt i Europa, og at klubbene står fritt til å velge blant flere gode spillere.

- Klubbene kan velge og vrake i spillere, og det gjør at det er ingen enkel oppgave for spillere uten kontrakt. Kenneth Høie (tidligere Start-keeper) er i samme situasjon som Håkon, og de må nok begge to belage seg på at de må reise rundt og vise seg frem på prøvespill i forskjellige klubber.

- Det er ingen kjekk situasjon å være kontraktløs i dette markedet, spesielt for keepere da markedet der er enda vanskeligere. Det er kjedelig for Håkon og Kenneth, for kvalitetene deres er jo udiskutable.

Helst til utlandet Både Opdal og Lillejord bekrefter at de har snakket med klubber i Tyskland, Frankrike, England og Sveits. Selv er Opdal helst lysten på å reise ut av Norge.

- For min del er det mest interessant. Jeg har vært i Norge lenge nå, og det hadde vært spennende å prøve noe helt nytt.

Men å flytte fra hjembyen bare for å sitte på benken er han lite lysten på.

- Jeg har sittet på benken lenge nok nå. Jeg må til en klubb der jeg blir satset på, sier Opdal.

VANSKELIG MARKED: Opdal-agent Stig Lillejord sier at det er et vanskelig marked for kontraktsløse spillere. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
VANSKELIG MARKED: Opdal-agent Stig Lillejord sier at det er et vanskelig marked for kontraktsløse spillere. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet Vis mer