Opdal mildnet Start-krisen: - Det er det villeste jeg har sett!

Reddet ett poeng i 110-årsjubileet.

Start - Lillestrøm 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Start hadde tapt åtte strake kamper i Tippeligaen før Lillestrøm kom på besøk til Kristiansand.

Likevel var en viss form for optimisme i Start-leiren før kampen. Ville Bård Borgersen kapre tre poeng i sin hjemmedebut som Start-trener? Ville sørlendingene juble i Starts 110-årsjubileum?

Så mye jubel ble det ikke, men den sensasjonelle tapsrekken tok i hvert fall slutt etter 0-0 mot Lillestrøm. Også Sandefjords tapsrekke på ni kamper ble avsluttet etter 0-0 mot LSK tidligere i år.

Kampen var relativt jevnspilt, men gjestene var nærmest scoring. Start kan takke Håkon Opdal for at sørlendingene ikke lenger truer Skeids rekord på 12 strake tap fra 1997.

- Jeg er glad for at vi fremstår med glød og entusiasme i dag. Det skal guttene ha all ære for, selv om vi naturligvis helst skulle hatt tre poeng, sier Borgersen til C More.

FORTSATT KRITISK: I Starts 110-årsjubileum og Bård Borgersens hjemmedebut som Start-trener, endte det 0-0 mot Lillestrøm. Keeper Håkon Opdal skal ha mye av æren for at sørlendingene ikke gikk på sitt niende strake tap.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FORTSATT KRITISK: I Starts 110-årsjubileum og Bård Borgersens hjemmedebut som Start-trener, endte det 0-0 mot Lillestrøm. Keeper Håkon Opdal skal ha mye av æren for at sørlendingene ikke gikk på sitt niende strake tap. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er ikke fornøyd med ett poeng. Vi hadde mange skudd i stolpen og burde ha vunnet, mener LSK-trener Runar Kristinsson.

Opdal overrasket alle med vill redning Hjemmelaget startet best i Kristiansand. Etter seks minutter kombinerte supertalentet Kristoffer Ajer og veteranen Espen Hoff fint, men skuddet til sistnevnte gikk like utenfor stolpen.

Like etter hadde Stian Ringstad en god mulighet i motsatt ende av banen, men også denne gang gikk ballen hårfint utenfor.

Etter 33 minutter kom omgangens kampens høydepunkt. Fred Friday slo til med en kontant og presis heading som normalt sett skal gi scoring.

Men Start-keeper Håkon Opdal ville det annerledes og vartet opp med en eventyrlig redning på streken. Den redningen så ut til å overraske både med- og motspillere.

- Det er en utrolig redning. Det er det villeste jeg har sett på lenge, ropte C Mores kommentator.

Dermed ble det ingen scoringer i løpet av de første 45 minuttene.

- Det var en god redning, så det var moro, sier Opdal til C More.

Hammer slapp med skrekken Den andre omgangen fortsatte som den første: Duellene var mange og tette, mens sjansene var få.

Men i det 63. minutt holdt det på å smelle bak Opdal igjen. Mohamed Ofkirs skudd gikk via Jørgen Hammer og på undersiden av tverrliggeren. Nok en gang kunne Opdal smile over at ballen aldri gikk over streken.

- Det er kjipt at vi ikke klarer å ta tre poeng i dag, men vi får ta med oss det vi får. Vi holdt i hvert fall nullen, sier Hammer.

Fire minutter før slutt gjentok historien seg: Arni Viljalmsson headet i stolpen, før Start-keeper Opdal snappet opp returen. Nesten ble gjennomgangsmelodien for gjestene fra Lillestrøm.

Sørlendingene hadde ballen mye, men slet med å skape målsjanser. Helt mot tampen holdt Lars-Jørgen Salvesen på å gjøre det store, men Arnold Origi hang med på notene i LSK-buret.

Dermed endte det 0-0 på Sør Arena.

FØRSTE POENG:
Starts trener Bård Borgersen tok sitt første poeng som Start-trener hjemme mot Lillestrøm.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FØRSTE POENG: Starts trener Bård Borgersen tok sitt første poeng som Start-trener hjemme mot Lillestrøm. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer