Opdal på rumpa da Sogndal tok sin første hjemmeseier

Snudde kampen mot Start.

(Dagbladet): Sogndal - Start 2-1.

Publikum måtte vente en drøy time med å reise seg fra stolene på på Fosshaugane i ettermiddag, da Sogndal etter hvert fikk opp dampen i et oppgjør som lenge var en lite artig oppfølger til Premier League-avslutningen.

Da Start tok ledelsen etter en omdiskutert corner etter 66 minutter gikk det mot en tung avslutning på en kjedelig kveld, men Sogndal våknet, og ga stadion en langt mer underholdende siste halvtime.

Gustav Valsvik reddet kvelden da han satte hodet på et innlegg i det 89. minutt, og dermed tok Sogndal sin andre seier for sesongen.

- Jeg synes vi fortjener å vinne, vi skaper de største målsjansens, sier trener Jonas Olsson i intervju med C More etter kampen, fornøyd med det laget viste.

- Vi skal jobbe videre med den måten å spille på, og videreutvikle det videre, sier han.

Opdal slapp med skrekken En drøy time ble unnagjort med kanskje to sjanser å snakke om, begge til Sogndal med Håkon Opdal i fokus.

Den første kom da den rutinerte keeperen mistet fotfestet på det glatte kunstgresset, og sendte et utspark rett i beina på Mahatma Otoo. Sistnevntes avslutning var til Opdals lettelse av det svake slaget.

Like etter smalt det i stolpen bak den tidligere Brann-keeperen, Petter Strand fikk muligheten mellom to Start-forsvarere, og vred ballen rundt Opdal. Men bare nesten.

Unge Strand fra Bergen var forøvrig en av de bedre utøverne ute på matta i Sogndal.

- I Sogndal får du muligheten, det har vi flere eksempler på. Det er utvikling vi holder på med, og det er ingenting som er mer utviklende enn å spille Tippeligaen, sier trener Jonas Olsson.

Omdiskutert scoring Først etter pause fikk vi altså målene, og da først ett til hver.

Sogndal-spillerne var rasende allerede før corneren Start tok ledelsen på, med rette så det ut til, for Espen Hoff var vitterlig sist på ballen da han fikk hjørnespark av dommer Martin Lundby.

Dermed var de ikke særlig mer fornøyde da Glenn Andersen knuste all motstand i lufta og stanget inn 1-0 til gjestene.
 
Avgjorde med minutter igjen Men i stedet for å klage lønner det seg ofte å bare gå til verket, og det gjorde Sogndal.

Under et minutt etter kalddusjen var Mahatma Otoo klar med sin pannebraske, og avslutningen sto ikke mye tilbake for Glenn Andersen sin.

Sogndal hadde svart, og fulgte opp med sterkt press. I nest siste minutt fikk de betalt.

Igjen var Petter Strand sentral i oppbygningen av angrepet, og Start-forsvaret sov da ballen ble slått inn mot bakre fra venstrekanten.

Gustav Valsvik hadde tid og rom og ro til å sette inn vinnermålet, og bunnlaget Sogndal kunne juble for sin første hjemmeseier hittil i år, og at de ikke lenger er bunnlaget.

For Start ble det en fortsettelse av en tung periode.

- Dessverre klarer vi ikke flytte beina nok for øyeblikket, og det er det som skal til. Tippeligaen er slik, det finnes ingen enkle kamper, og du må fortjene tre poeng, sier Mons Ivar Mjelde.