- Opdal truer Myhres posisjon

Brann-keeperen storspiller for Norge.

• Opdal etter kampen: - Synes jeg gjorde det bra

RIJEKA/GARDERMOEN (Dagbladet.no): Et av få lyspunkter i gårsdagens pinlige forestilling mot Kroatia var Håkon Opdal.


Gang på gang stengte han veien for kroatiske skudd, og slik sørget han for at Norge unngikk svært stygge sifre i Rijeka.

Samtidig fulgte Brann-keeperen opp den gode debuten mot Serbia, og landslagssjefene bekrefter nå at han kan bli valgt som sisteskanse i neste måneds EM-kvalikkamper mot Bosnia-Hercegovina og Tyrkia.


- Ja, Håkon begynner å true Thomas Myhres posisjon. Han fortjener honnør for det han gjorde i går. Nå må vi bruke tida som kommer til å avgjøre hvem som skal få tillit i de kommende kampene, sier Åge Hareide om keeperduellen.

- Uansett er det godt å ha to klare førstevalg, understreker Norges sjef.

- Har styrket sjansene sine

Assistenttrener og tidligere Rosenborg-keeper Ola By Rise er også imponert over Opdals inntreden på landslaget.

STREKKER SEG LANGT: Håkon Opdal legger ikke skjul på at han har som mål å etablere seg som landslagets førstekeeper. De to første opptredenene med flagget på brystet lover godt. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
STREKKER SEG LANGT: Håkon Opdal legger ikke skjul på at han har som mål å etablere seg som landslagets førstekeeper. De to første opptredenene med flagget på brystet lover godt. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer


- Håkon har stått to gode kamper, og med det har han styrket sjansene sine for å få spille når det blir alvor, sier By Rise til Dagbladet.no.

Samtidig understreker han at Myhre fortsatt har et forsprang på utfordreren.

- Thomas er en lederskikkelse, og han nyter også godt av erfaringen han har med å spille landskamper når det gjelder. I utgangspunktet er Myhre førstekeeper, men Opdal øker stadig presset, sier han.

Klubbkamerat Petter Vaagan Moen, som i går scoret sitt første landslagsmål, mener Opdal er blitt stadig bedre.


- Håkon utvikler seg hele tida, og han har det meste som en keeper skal ha, skryter venstrevingen.

- Vil bli førstekeeper

Etter helga reiser Hareide til La Manga, blant annet for å finsikte Opdal.


Myhres form er det for tida verre å få vurdert, ettersom han sjelden spiller for klubblaget, Charlton. Dessuten sliter han med en ankelskade.

- Thomas må først bli skadefri, men jeg håper at han kan bli med oss til treningssamlingen i Manchester, slik at vi kan vurdere ham nærmere der, sier landslagssjefen.

Sjøl tar utfordreren hele situasjonen med stoisk ro.

- Det skal nok mer til enn to gode kamper for å bli etablert som landslagskeeper. Jeg aksepterer at Myhre er førstevalg. Han er mer erfaren, og dette er også noe som må tas med i betraktningen, sier Opdal til Dagbladet.no.


- Men på sikt er målet mitt så klart å bli førstekeeper, legger han til.

• Si din mening: Bør Thomas Myhres rutine veie tyngst, eller har Håkon Opdal allerede vist nok?

IKKE LIKE SIKKER: Thomas Myhre er inntil videre Norges førstevalg som sisteskanse. Men nå må han for alvor se opp for utfordreren Håkon Opdal.