Opdal ute i fire til seks uker

Har strukket et leddbånd.

SKADD I SKIEN: Håkon Opdals skade, som ham pådro seg før Peter Kovacs' omdiskuterte mål. holder ham ute i minst en måned. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SKADD I SKIEN: Håkon Opdals skade, som ham pådro seg før Peter Kovacs' omdiskuterte mål. holder ham ute i minst en måned. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Brann-keeper Håkon Opdal (27) har strukket et leddbånd på utsiden av kneet og blir trolig borte fra banen i fire til seks uker.

Den tidligere landslagskeeper var en av hovedpersonene i helgens kanskje mest omtalte hendelse i fotball-NM. Få minutter etter at han ble skadd i en duell, sviktet kneet ved et tilbakespill. Odd Grenland-spiss Peter Kovacs (31) tok over ballen og scoret 2-0-målet.

Skienslaget vant til slutt 5-1 og avanserte til semifinale.

Brann-lege Ove Austgulen er foreløpig usikker på hvor lenge Opdal vil være ute av spill, men sier at det vanligvis tar fire til seks uker å lege en slik skade.

- Vi skal ta røntgen av kneet mandag. Da vet vi mer om skadens omfang. Men det ser uansett ikke ut til at det blir nødvendig å operere, sier Austgulen til Bergens Tidende.

Opdal var ikke tatt ut i landslagstroppen som møter Skottland i VM-kvalifiseringen onsdag.

(NTB)

SINNE ETTER SCORING: Opdal og Brann-spillerne var opprørte etter episoden. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SINNE ETTER SCORING: Opdal og Brann-spillerne var opprørte etter episoden. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer