Opdal utsatt for rasistisk hets etter å ha blitt pappa

Sjikanert fordi kjæresten er mørkhudet.

UTSATT FOR HETS: Håkon Opdal ble utsatt for grov sjikane på kommentarfeltet på ba.no i en nyhetssak om at han hadde blitt pappa.Foto: Erlend Aas / SCANPIX
UTSATT FOR HETS: Håkon Opdal ble utsatt for grov sjikane på kommentarfeltet på ba.no i en nyhetssak om at han hadde blitt pappa.Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Normalt er familieforøkelser hyggelige nyheter, noe det selvfølgelig også var da Brann-lagskeeper Håkon Opdal og hans kjæreste Diouma Diakite ble foreldre til en velskapt gutt lørdag.

Hyggelige var imidlertid ikke noen av reaksjonene i det som var ment som en gratulasjonsprotokoll da ba.no publiserte nyheten tirsdag morgen.

Ifølge bt.no var en av de første reaksjonene som kom inn grov sjikane av både Opdal og hans mørkhudede kjæreste. Innleggene er nå slettet, men var av en så grov karakter at Bergens Tidende ikke ønsket å gå i detalj utover at Opdal ble beskyldt for å «forgifte rasen vår og ødelegge vårt blod». Innholdet bar preg av jødehets, rasistiske og nazistiske holdninger.  

— Slike innlegg er så uintelligent at jeg ikke har lyst til å kommentere det, sier Brann-kapteinen til bt.no.

Samtidig ønsker han en større grad av forhåndssensur av debattinnlegg på internett. Slik som det er i dag, kreves det ingen forhåndsgodkjenning. I likhet med Dagbladet.no praktiserer BA en forhåndsregistrering med mobiltelefon. Støtende innhold blir i stedet redigert bort etterpå.

Ansvarlig redaktør Anders Nyland i BA understreker at innlegg som strider mot norsk lov eller Vær Varsom-plakaten ikke blir godtatt. Samtidig er hetsingen av Opdal noe et av de styggeste eksemplene han har sett på uønsket atferd på nettet. Han beklager derfor publiseringen på det sterkeste overfor Brann-keeperen og hans familie.

— Jeg kan i farten ikke komme på noen grovere kommentarer. Jeg har hørt at det tidvis har vært noen useriøse innlegg, men denne var stygg. Vi ønsker å beklage dette overfor Opdal og familien, sier Nyland til bt.no.