Opdal utsatt for rasistisk hets etter å ha blitt pappa

Sjikanert fordi kjæresten er mørkhudet.

UTSATT FOR HETS: Håkon Opdal ble utsatt for grov sjikane på kommentarfeltet på ba.no i en nyhetssak om at han hadde blitt pappa.Foto: Erlend Aas / SCANPIX
UTSATT FOR HETS: Håkon Opdal ble utsatt for grov sjikane på kommentarfeltet på ba.no i en nyhetssak om at han hadde blitt pappa.Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Normalt er familieforøkelser hyggelige nyheter, noe det selvfølgelig også var da Brann-lagskeeper Håkon Opdal og hans kjæreste Diouma Diakite ble foreldre til en velskapt gutt lørdag.

Hyggelige var imidlertid ikke noen av reaksjonene i det som var ment som en gratulasjonsprotokoll da ba.no publiserte nyheten tirsdag morgen.Ifølge bt.no var en av de første reaksjonene som kom inn grov sjikane av både Opdal og hans mørkhudede kjæreste. Innleggene er nå slettet, men var av en så grov karakter at Bergens Tidende ikke ønsket å gå i detalj utover at Opdal ble beskyldt for å «forgifte rasen vår og ødelegge vårt blod». Innholdet bar preg av jødehets, rasistiske og nazistiske holdninger.   — Slike innlegg er så uintelligent at jeg ikke har lyst til å kommentere det, sier Brann-kapteinen til bt.no.Samtidig ønsker han en større grad av forhåndssensur av debattinnlegg på internett. Slik som det er i dag, kreves det ingen forhåndsgodkjenning. I likhet med Dagbladet.no praktiserer BA en forhåndsregistrering med mobiltelefon. Støtende innhold blir i stedet redigert bort etterpå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer