Operasjon Ronny

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester Uniteds ortoped fastslo i går at Ronny Johnsen må opereres for menisksskaden. Drillos-lege Trygve Kase skal gjøre inngrepet.

Operasjonen skjer ikke denne helga, fordi Ronny allerede har et leit sår på kneet.

Trygve Kase tar absolutt ingen sjanser når det gjelder VM-framtida til Ronny Johnsen. Derfor blir det ikke operasjon før såret på kneet er under kontroll. Landslagslegen frykter infeksjonsfare - hvis operasjonen skulle gjennomføres i dag eller i morgen.

Og så dårlig tid har ikke Kase og Johnsen. I hvert fall ikke etter at United-manager Alex Ferguson viste seg fra solskinnssida i går. Han ønsker Ronny lykke til i VM og har godkjent sjukemeldinga midt i ligainnspurten.

Bare løping

- Manchester United vil ikke kunne bruke Ronny i de tre kampene som gjenstår av sesongen, sier manager Alex Ferguson. - Forhåpentligvis blir han klar til å spille for Norge i VM.

Klokka ni i går morges stilte Ronny Johnsen med medbrakte røntgenbilder hos Uniteds ortoped dr. Jonathan Noble. Der ble det for andre gang denne uka konstatert at Drillos-stopperen ikke er i stand til å sparke til en ball. Deretter dro han på løpetrening på Uniteds treningsfelt før han ringte Trygve Kase utpå ettermiddagen.

Noen få timer seinere satt han på flyet til Norge.

Så fort som mulig

- United hadde ingen innvendinger mot å gjøre det så raskt som mulig, sier Ronny Johnsen. - Og at det kommer til å skje hjemme var en avgjørelse jeg tok sammen med andre.

Men spørsmålet er når.

- Ja, og usikkerheten rundt tidspunktet for inngrepet skyldes et lite sår jeg har på det høyre kneet, akkurat der man går inn for å fjerne menisken, sier Ronny.

- Det skjer i hvert fall ikke noe i løpet av helga, sier Trygve Kase.

- Mandag?

- Kan hende. Det vil i hvert fall skje så fort som mulig.

STYGG SMELL: Ronny Johnsen fikk ødelagt menisken mot Liverpool langfredag.