Operasjonen reddet Tigers kne

Fryktet han aldri kunne spille igjen.

(Dagbladet.no): Tiger Woods gjennomgikk en vellykket kneoperasjon tirsdag, bare to dager etter at han overvant smertene og vant US Open i San Diego.

Det var en skadet scene i Woods venstre kne som ble operert, og legene som sto for operasjonen beskriver inngrepet som svært vellykket.

- Det var ingen overraskelser under operasjonen, og med den rette rehabiliteringen og treningen er det svært usannsynlig at skaden får konsekvenser for den videre karrieren til Woods, sier legen Thomas Rosenberg, ifølge New York Times.

Fryktet for karrieren

Operasjonen var den fjerde Tiger Woods har fått utført på samme kne, og den andre på tre måneder.

Tidligere denne uken fryktet flere i golfmiljøet at stjernens kneproblemer var i ferd med å ødelegge karrieren hans.

- Legene sier dette er en svært alvorlig skade. Det er en reell sjanse for at Tiger aldri kan spille igjen, eller i det minste ikke på det samme nivået, sa tidligere verdensener Bernhard Langer, ifølge Reuters.

Hylles av legende

SMERTENS GRIMASE: Tiger Woods forsøkte å gjennomføre hele sesongen med det vonde kneet, men etter US Open sa legene stopp. Foto: AP/SCANPIX
SMERTENS GRIMASE: Tiger Woods forsøkte å gjennomføre hele sesongen med det vonde kneet, men etter US Open sa legene stopp. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Tiger Woods pådro seg den siste kneskaden under en joggetur etter British Open i juli i fjor, men bestemte seg for å forsøke å gjennomføre sesongen likevel.

Smertene ble imidlertid svært store for golfstjernen da han kjempet seg gjennom US Open i San Diego forrige uke, og etter å ha sikret seieren bestemte han seg for å følge rådene fra legene om å gjennomføre operasjonen.

- I lys av det vi nå hører om Tigers helse, blir US Open-seieren bare enda mer fenomenal. Jeg har alltid sagt at US Open er den tøffeste og mest komplette testen for en golfer, og at han klarte dette til tross for et ødelagt kne, viser ikke bare hvor god han er, men hvor stort konkurranseinstinkt han har, sa golflegenden Jack Nicklaus etter Woods\' seier, ifølge AP.

Etter den vellykkede operasjonen regner Tiger Woods nå med å være tilbake for fullt ved starten av neste sesong i 2009.

Operasjonen reddet Tigers kne
EN LEGENDE TIL EN ANNEN: Jack Nicklaus er voldsomt imponert over Tiger Woods. Tiger er nå bare fire Major-titler unna den legendariske rekorden til Nicklaus.