Sverre Lunde Pedersen

Opereres for to brudd i hånda

Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen har fått konstatert to brudd i hånda og et rift i leveren etter en sykkelulykke torsdag.

VED GODT MOT: Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen skal være våken og ved godt mot etter sykkelulykken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VED GODT MOT: Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen skal være våken og ved godt mot etter sykkelulykken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser skøyteforbundet i en pressemelding.

Den norske skøytestjernen ble skadd da ha var involvert i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune torsdag.

Han skal ha mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i ett hull i veien, og krasjet ut på siden av veien, opplyser forbundet.

Lunde Pedersen ble først fraktet til Arendal sykehus, der han fikk påvist rift i leveren. Senere på torsdag kveld ble han fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus for videre behandling.

Der ble det konstatert to brudd i en hånd, som han vil bli operert for på Ullevål sykehus i dag, opplyser forbundet videre.

- Han blir liggende på sykehuset til observasjon inntil videre. Han er våken, klar og ved godt mot, skriver Håkon Dahl, generalsekretær i skøytforbundet, i en sms til Dagbladet.

Pederesen skadet seg også stygt da han gikk i asfalten på en treningstur på sykkel i Inzell i Tyskland i 2019. Både han og lagkamerat Simen Spieler Nilsen måtte til sykehus.

28-åringen fra Bergen hadde lenge plager etter et sykkeluhellet. Personellet konkluderte den gang med at han ikke hadde pådratt seg en hjernerystelse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer