Operert i hodet etter ulykke

- Vi krysser fingrene, sier sportssjefen for sykkellaget til Amy Pieters (30).

OPERERT: Syklist Amy Pieters Foto: Shutterstock/NTB
OPERERT: Syklist Amy Pieters Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nederlandsk sykkelsport holder pusten rett før jul. Syklist og verdensmester Amy Pieters er innlagt på sykehus etter en alvorlig ulykke på en treningstur i Spania.

Pieters skal skadet hodet og blitt slått bevisstløs etter en kraftig velt.

Hun ble hentet av et ambulansehelikopter og fraktet til nærmeste sykehus. Der har hun i natt blitt operert i hodet, opplyser det nederlandske sykkelforbundet.

Ulykken skjedde under en treningssamling med det nederlandske landsslaget.

- Vi kan foreløpig ikke gi ytterligere kommentarer om ulykken og ber alle om å respektere privatlivet til de involverte. Selvfølgelig er våre tanker med Amy og hennes kjære for øyeblikket, skrev forbundet torsdag kveld.

Julaften kommer de med en ny oppdatering.

- Under nattas operasjon har legene på sykehuset i Alicante lettet trykket i hodet hennes som ble skapt av fallet. Amy Pieters vil bli holdt i narkose de neste dagene. Og dersom legene lar henne våkne om noen dager, så kan det gjøres et estimat av skadene, skriver forbundet i oppdateringen.

De opplyser om at representerer fra familien og det nederlandske forbundet har reist til sykehuset og at det andre medlemmene på landslaget tas vare på.

I AKSJON: Pieters under AJ Bell Women's Tour i Walsall tidligere i høst. Foto: PA/NTB
I AKSJON: Pieters under AJ Bell Women's Tour i Walsall tidligere i høst. Foto: PA/NTB Vis mer

Sportssjefen hos sykkellaget til Pieters krysser fingrene etter operasjonen.

- Operasjonen var vellykket og legene er fornøyde. Nå må vi bare vente og se hvordan hun er når hun våkner. Vi krysser fingrene. Det er fortsatt mye usikkerhet, sier SD Worx sportsdirektør Danny Stam til nederlandske BN DeStem.

Pieters har over mange år levert sterke reusltater på sykkelen, både på landevei og bane. Så sent som oktober ble hun verdensmester på bane i franske Roubaix i par med Kirsten Wild.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer