Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opererte øynene for å unngå smell som i OL-finalen

Dosete finale for Tonje Larsen.

SLIPPER LINSER: Tonje Larsen er laseroperert og trenger ikke lenger bruke linser når hun spiller håndball. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP
SLIPPER LINSER: Tonje Larsen er laseroperert og trenger ikke lenger bruke linser når hun spiller håndball. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte 17.00: Følg Danmark - Norge i vårt håndballstudio

HERNING (Dagbladet): Tonje Larsen har festet blikket på gullmedaljene som deles ut søndag kveld.

Og takket være en laseroperasjon i juni, trenger hun ikke være redd for å gå glipp av noe av det som skjer på banen i ettermiddag.

Linsene er borte og veteranen har ett problem mindre.

Ekkel operasjon - Synsmessig er det jo ikke så stor forskjell, for jeg så jo bra med linser også. Men det er veldig lettvint nå. Jeg slipper å tenke på linsene og det er en fordel. Før måtte jeg alltid huske på å ta dem med og sørge for å ha nok, sier hun til Dagbladet.

Det kunne også skje noe med linsene. Som i OL-finalen i Beijing for drøyt to år siden. Sånne ting oppstår som regel når det passer som dårligst.

- Jeg fikk et slag på øyet og mistet ei linse. Jeg hovnet også opp, så da la ikke den nye linsa seg helt inntil. Da så jeg litt dosete, sier hun.

- Var det skummelt å gjennomgå operasjonen?

- Det var litt ekkelt å være våken og bevisst, men jeg så jo ikke så mye. Det var masse lys og jeg fikk ikke med meg at de snittet meg opp, eller hva de gjorde.

Tennes av uttalelsene Ettermiddagens semifinale mot Danmark er allerede karakteriset som en krig. Danskene er høyt oppe etter en pangstart på mesterskapet på hjemmebane - og selvtilliten deres overlevde nok torsdagens tap mot Montenegro. Den kampen betød ikke noe som helst for danskene.

- Det har vært imponerende det jeg har sett av dem, de har løftet seg noen hakk siden Møbelringen Cup, sier Larsen.

Som vanlig går danskene høyt ut i media, mens de norske jentene tramper litt mer forsiktig i gangene.

- Er det et psykologisk spill?

- Ja, det tror jeg. De vokser på sånt og det er deres taktikk. Og jeg elsker at de gjør det, for det motiverer meg. Jeg tror nok de er litt nervøse for å møte oss, siden vi har slått dem to ganger i høst. Det tror jeg ikke de har glemt.

Så gjenstår det å se om de har lært.

HILSER SOM EN DRONNING: Tonje Larsen kalles bare dronninga i Larvik. Her vinker hun også en smule royalt på vei inn til et møte med landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: BJØRN LANGSEM
HILSER SOM EN DRONNING: Tonje Larsen kalles bare dronninga i Larvik. Her vinker hun også en smule royalt på vei inn til et møte med landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!