Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opp fra benken

Arsenal-Southampton: 1-1. Med ti minutter igjen å spille fikk Jo Tessem stå alene og heade inn 1- 1 på Highbury, men benkesliteren fra Trondheim tror ikke det blir mer spilletid av den grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Arsenal som hadde de største sjansene, men hjemmelaget dominerte aldri kampen slik de ofte gjør på intime Highbury. Med 25 minutter igjen å spille erstattet Jo Tessem en sliten Kevin Davies som spiss, et smart trekk av suksess-manager Gordon Strachan. Ti minutter seinere hadde 29-åringen svevd høyest i feltet og plukket et overraskende og viktig poeng for Southampton.

- Det var vel et frispark fra høyresida, og jeg fikk stå helt alene. Jeg så at hjørnet var ledig og konsentrerte meg bare om å treffe mål, og det gjorde jeg, forteller en fornøyd Tessem til Dagbladet.

Strålende heading

Innbytter Edu felte Tessem bakfra, og det påfølgende frisparket ble skrudd perfekt inn i feltet, der et amputert Arsenal-forsvar avslørte alvorlige markeringsproblemer. Fem meter fra nettmaskene sto tre Southamptonspillere alene og ventet på ballen midt i London-klubbens aller helligste, Tessem kom høyest.

Matthew Upson, unggutten Arsene Wenger håper vil bli en ny stor forsvarsspiller for klubben, ble stående som en fortumlet juniorspiller to meter bak nordmannen han skulle markere. Forsvarssjef Sol Campbell var bare hjelpeløs tilskuer til at Tessem lettet alene i flomlyset og headet knallhardt og utagbart til høyre for Richard Wright.

- Et dumt mål, vi var uheldige, mente Arsenal-sjef Wenger som må se at tredjeplassen på tabellen overtas av Newcastle.

Problemer

Arsenal satte ny Premier League-rekord ved å score i sin 26. kamp på rad, men et hardt arbeidende bortelag hindret seier. Franskmannen Sylvain Wiltord kranglet inn returen etter at keeper Jones hadde fått hånda på en Bergkamp-heading 40 minutter ut i kampen.

Ledelsen glapp med bare ti minutter igjen å spille. Patrick Vieira og Ashley Cole pådro seg begge skader som vil bety mye hodebry for Wenger idet Manchester United ser ut til å ha festet blikket på nok en tittel.

- Vi er ikke fornøyde med å miste poeng på denne måten, men gutta ga alt de hadde, sa Wenger etter kampen.

Neppe fast spill

Fem kamper fra start og seks innhopp er fasiten for Jo Tessem denne sesongen, hvilket røper en ikke altfor stor tillitt hos manager Strachan. Tessem berømmer likevel skotten for hans suksess med laget etter at han erstattet Stuart Gray tidligere i sesongen.

- Han har fått oss til å trene mer, forteller han.

Når det gjelder en slutt på benketilværelsen, er han imidlertid ydmyk.

- Det er vanskelig å si om jeg får spille noe mer framover, vi får se hva som skjer, sier Tessem.

GRATULASJONER: Lykkelige Southampton-spillere gratulerer innbytter Jo Tessem etter at han elegant headet inn 1-1 mot Arsenal ti minutter før slutt.
Hele Norges coronakart