Opp i ryggen på Chelsea etter Rooney-comeback

To Wigan-utvisninger på tre min.

Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
Foto: PHIL NOBLE/REUTERSVis mer

(Dagbladet): Manchester United - Wigan 2-0.

Det er en måned siden Wayne Rooney-bråket endte med at han skrev under på en ny Manchester United-kontrakt.

Siden har han vært skadd.

I ettermiddag var han tilbake, da han kom på banen 34 minutter før slutt. Og mottakelsen? Blandet. Litt buing, men mest applaus. Ingen hyllest derimot, den kommer nok først etter en scoring.

- Jeg synes Wayne fikk en flott mottakelse, det var veldig godt. Det senket presset på ham svært mye, mener Alex Ferguson.

Sjelden Evra-scoring Satt på spissen var førsteomgangen på Old Trafford et langt gjesp. Wigan yppet seg litt, men det ble skapt veldig lite i Manchester.

Rett før pause fikk hjemmelaget nettkjenningen som løsnet på litt av presset.

Ji-Sung Park slo inn fra høyresida og Patrice Evra lurte seg bak oppasseren på bakrestolpe. Backen kastet seg fram og stupheadet United i ledelsen.

Franskmannens andre mål på 147 seriekamper i den røde drakta. Det forrige kom ifølge OptaJean for 1452 dager siden, da han scoret mot Everton i november 2006.

Ødela for seg selv Rooney-innhoppet etter pause preget kampen kampen i liten grad. Spissen var nær med en heading 20 minutter før slutt, men han fikk ikke scoringen som hadde gjort dette til et drømmecomeback. Den aller største muligheten til det kom på overtid, da han fikk ballen i beina på femmeteren - men den kom litt brått på ham.

Han er nok uansett lettet over at publikumsreaksjonen var så bra som den var.

Det ble mer utslagsgivende at Wigan klarte å pådra seg to røde kort i løpet av tre minutter og dermed ødela mulighetene for en opphenting.

SJELDEN SCORING: Patrice Evra scoret for første gang i serien på nesten fire år. Foto: JON SUPER/AP
SJELDEN SCORING: Patrice Evra scoret for første gang i serien på nesten fire år. Foto: JON SUPER/AP Vis mer

Først pådro Antolin Alcaraz seg sitt andre gule kort da han var for seint inn i en takling av Darren Fletcher.

Så kastet Hugo Rodallega seg inn i en meningsløs takling, som Rafael Da Silva til alt hell unngikk å bli skadd av. Rodallega hoppet inn med strake bein og knottene først og da hjalp protestene etterpå lite.

- Jeg føler to viktige avgjørelser gikk mot oss i dag og det gjorde det vanskelig. Jeg er fornøyd med hvordan vi framstår og innsatsen, men utvisningene ødela. Før Evra-målet var vi veldig solide, men vi klarte ikke utnytte de to-tre sjansene vi kom til, sier Wigan-manager Roberto Martinez ifølge BBC.

Javier Hernandez punkterte kampen 13 minutter før slutt, da han kastet seg og headet et Rafael-innlegg i nota.

- Det har vært en bra dag for oss, ingen tvil om det, sier Alex Ferguson, ifølge PA.

- Hvis du hadde tilbudt meg å dele ligaledelsen tidligere i dag, ville jeg ha sagt ja. Vi vet at vi kommer til å bli bedre i andre halvdel av sesongen, og nå er vi allerede likt med Chelsea, sier skotten.

PS! Ifølge Infostrada hadde Wigan fem kapteiner i dag. De to første ble utvist og de to neste ble byttet ut.