Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opp med hodet, Ronny - det er bedre fotball i Norge enn i Skottland

Ronny Deila får ikke et tredje forsøk på å ta Celtic til Champions League. Det skal han være glad for, det åpner nemlig døra for bedre jobber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NÅR CELTIC OM noen uker har vunnet sitt andre seriemesterskap under Ronny Deila og det femte på rad siden Glasgow Rangers ble selve symbolet på mange av fotballens økonomiske kjeltringstreker - for øvrig en rabalderkonkurs som etter 2010/2011-sesongen (seriemestere) degraderte dem til det tredje nivået i skotsk fotball - skal nye drømmer drømmes på den katolske sida av Glasgow.

DEN STØRSTE ER selvfølgelig at Celtic Football Club igjen skal være med i Champions League. Hva den biten angår er Celtic-fansen mer katolske enn paven. De er jo en stor fotballklubb, må vites. En massiv fotballklubb med en enorm tilhengerskare verden rundt. Men det er ikke størrelsen som er Celtics problem, det er kvaliteten.

Først og fremst på laget.

Dernest den skotske ligaen.

RONNY DEILA HAR mislyktes i to Champions League-kvalifiseringer fordi Celtic Football Club, etter eiernes systematiske nedbygging av klubbens spillerstall, ikke hører hjemme i Champions League. Det er ikke fordi Ronny Deila er en dårlig trener/manager at den gamle skotske storheten først tapte for Henning Bergs Legia Warzawa, fikk en sjanse til fordi Legia rotet det til for seg selv, og så gikk på en pinlig smell mot slovenske Maribor. Før neste CL-forsøk endte i Malmø, og trøstepremien som skulle gjenreise noe av æren endte med to tap for Molde i Europa League.

Det skyldes utelukkende at materialet han har å jobbe med ikke er konkurransedyktig på det nivået supporterne mener de hører hjemme.

JEG TROR NEMLIG klubben ser det mange utenfor Celtic FC's supportermasse ser, at laget ikke er godt nok. Derfor fikk Ronny Deila fortsette selv etter den andre CL-nedturen på sensommeren i fjor. Ingen kunne tatt dette laget til Champions League. Ingen. Men et tredje forsøk, og jeg føler meg rimelig sikker på at Celtic kommer til kort i år også om ikke eierne plutselig investerer i kvalitet ute på banen, kommer ikke av seg selv på Parkhead.

Og i hvert fall ikke etter et semifinaletap for den protestantiske naboen Rangers.

DET VAR IKKE nødvendigvis verdens beste kvalitet på de gode gamle nabooppgjørene i Glasgow, jeg har sett Old Firms som har vært mer krig enn fotball, men det var mange gode fotballspillere der. Nå er det knapt noen om du sammenlikner med det nivået Celtic-fansen mener de hører hjemme. Og søndagens kamp, den som fikk det til å renne over for Celtics nærmste etter tapet på straffer, var direkte pinlig.

Jeg mener ikke å fornærme noen når jeg sier jeg ville tatt Songdal-Vålerenga, Sarpsborg-Stabæk eller andre ikke alt for gode tippeligakamper foran Celtic-Rangers alle dager.

OG DER LIGGER det. En påstand jeg vil hevde er i nabolaget til faktum. Det øverste nivået i Skottland er ikke bedre enn det øverste nivået i Norge. Celtics nasjonale dominans bekrefter det. Og i det perspektivet skal ikke Ronny Deila være lei seg for at han nå sitter på oppsigelse.

Den neste jobben han får vil være et skritt opp uansett.

RONNY DEILA VIL linkes til alle tippeligaklubber som mister tålmodigheten og ser seg om etter ny trener i løpet av sesongen. Det er naturlig. Det vil overraske meg stort om ikke danske Brøndby, en klubb som helt sikkert skal ha ny trener etter sesongen og som vi vet har Dag-Eilev Fagermo på kandidatlista, tar kontakt med Ronny Deila også. For det er ingen skadeskutt norsk trener som reiser fra Glasgow i mai, jeg er sikker på at de to årene på Parkhead har gjort Ronny Deila til en mye bedre, mer herdet og for ikke å snakke om, mer klarsynt trener.

Derfor er jeg ikke i tvil om at han er i jobb igjen i løpet av sommeren.

Sånn sett skal Ronny Deila bare være glad til.  

Hele Norges coronakart