Opp og ned med Beckham

Manchester United-stjernen David Beckham er utsatt for enorm mediefokusering. 24-åringens karriere er full av oppturer - og nedturer.

En talsmann for Beckham benekter etter beste evne at det er gnisninger mellom United-manager Alex Ferguson og David Beckham.

- David uteble fra trening på fredag fordi sønnen Brooklyn var forkjølet. Det har på ingen måte vært noen krangel med Sir Alex Ferguson, sier han til SkySports.

Her er en liten oversikt over Beckhams karriere.

Født: Leytonstone, London

Alder: 24

Klubb: Manchester United

1991: David Beckham begynner i Manchester United som læregutt istedenfor hos sin lokale klubb, Tottenham

1992: Debuterer for United som 17-åring i ligacupkamp mot Brighton. Vinner FA-cupen med Uniteds juniorlag med lagkameratene Paul Scholes, Nicky Butt, Gary Neville og Phil Neville.

Opp og ned med Beckham

1995: Blir beryktet for sin følsomme skuddfot etter å ha scoret fra midtbanen mot Wimbledon.

1996: Vinner «The Double» med United. Debuterer på det engelske landslaget mot Moldova. England vinner 3-0.

1997: Vinner sitt andre ligamesterskap og kåres til årets unge spiller i England. Spiller samtlige landskamper for England i VM-kvalifiseringen.

1998: Vraket fra laget som starter VM-sluttspillet for England, men kommer tilbake mot Colombia og scorer mål. Blir utvist mot Argentina og blir hele Englands mobbeoffer.

1999: Gifter seg med Spice Girl Victoria Adams. Stjerne da United vinner ligaen, FA-cupen og Champions League. Kåret til verdens nest beste fotballspiller, bare slått av brasilianeren Rivaldo.

2000: Utvist etter å ha sparket en Necaxa-spiller i VM for klubblag i Brasil. Det stilles spørsmål om Beckhams videre karriere etter uttalelser fra kona Victoria om at hun ikke ønsker å bo i Manchester. Får rekordbot på 600 000 kroner etter å ha uteblitt fra United-trening.

Kilde: SkySports / BBC