- Opp til Høgmo om han vil bli lenger

Djurgårdens sportssjef med frieri til sin norske redningsmann.

FORNØYD MED TRENEREN: Djurgårdens sportssjef Anders Grönhagen (t.v.) er godt fornøyd med innsatsen til Per-Mathias Høgmo (t.h.). Foto: Marc Femenia / NTB Scanpix
FORNØYD MED TRENEREN: Djurgårdens sportssjef Anders Grönhagen (t.v.) er godt fornøyd med innsatsen til Per-Mathias Høgmo (t.h.). Foto: Marc Femenia / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Han har av mange blitt lansert som Norges nye landslagssjef, Per Mathias Høgmo, men blir det opp til Djugårdens sportssjef Anders Grönhagen, fortsetter nordmannen i Allsvenskan. Der er han Djurgårdens store redningsmann, og han har allerede fått tilnavnet «Per-Messias.»

- Det har blitt en totalforandring. Per-Mathias er på treningsfeltet fra klokka åtte om morgenen og har individuelle samtaler med spillerne. Han er en god lytter, og det trenger vi i klubben, sier sportssjef Grönhagen til den svenske avisa Expressen.

Seks måneder igjen Da nordlendingen tok over Djurgården, stod de med ett poeng. Etter søndagens seier mot Öster er de oppe i 16, og med en foreløpig trygg luke ned til nedrykksplassene.

Høgmos kontrakt med svenskene går ut etter sesongen.

- Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Han har seks måneder igjen av kontrakten, og før eller seinere må det komme en avgjørelse om hvorvidt han fortsetter her eller ikke.

Godt med penger - Er det Høgmos egen beslutning?

- Det er alltid to parter, men det er han som må gjøre et valg om hvorvidt han vil fortsette hos oss. Han har vært her i halvannen måned nå. Vi har sagt til Per-Mathias at vi gjerne vil beholde ham lengre.

Per-Mathias Høgmo har allerede innkassert godt med penger i Sverige, og kan komme til å innkassere enda mer om klubben beholder plassen i Allsvenskan.

NY SEIER: Djurgården og Per-Mathias Høgmo tok tre nye poeng mot Öster på Stockholms stadion søndag. Foto: JONAS EKSTRÖMER / NTB Scanpix
NY SEIER: Djurgården og Per-Mathias Høgmo tok tre nye poeng mot Öster på Stockholms stadion søndag. Foto: JONAS EKSTRÖMER / NTB Scanpix Vis mer