MÅ VELGE: Rune Almenning Jarstein må velge om han vil ta opp kampen med Daniel Örlund om keeperplassen i Rosenborg, eller om han vil erstatte Thomas Myhre i Viking. Her sammen med Jon Knudsen (t.v.) og keepertrener Frode Grodås på dagens landslagstrening i Zilina i Slovakia. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
MÅ VELGE: Rune Almenning Jarstein må velge om han vil ta opp kampen med Daniel Örlund om keeperplassen i Rosenborg, eller om han vil erstatte Thomas Myhre i Viking. Her sammen med Jon Knudsen (t.v.) og keepertrener Frode Grodås på dagens landslagstrening i Zilina i Slovakia. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

- Opp til meg om jeg vil bli i RBK eller ikke

Viking-aktuelle Jarstein i tenkeboksen i Slovakia.

||| ZILINA (Dagbladet): Mens han er i Slovakia med landslaget kan Rune Almenning Jarstein bli Viking-keeper.

Samtalene pågår mellom Rosenborg og Viking, men RBK-keeperen mener det hovedsakelig er opp til ham selv hvor han ender.

- Det er opp til meg om jeg vil bli i Rosenborg eller ikke.

Jarstein har ikke villet forlenge kontrakten med Rosenborg. Den går ut etter sesongen, noe som betyr at han fra sommeren kan forhandle om en gratis overgang etter sesongen.

- Ligger vel i korteneRBK hentet inn svenske Daniel Örlund i høst. At de nå er villige til å forhandle om en overgang for Jarstein kan tyde på at svensken er rangert som førstevalg.

- Det ligger vel i kortene, men jeg har ikke fått noen beskjed om dette, sier Jarstein.

Han vrir seg litt og sier «ingen kommentar» på spørsmål omhan føler seg rettferdig behandlet av trønderne. Men han er ikke overrasket over at han nå kan se ut til å bli Thomas Myhres erstatter i Viking-målet.

- Det er ingenting som overrasker meg i fotballen.

Han har det bra i Rosenborg, men for en landslagsaktuell keeper handler det selvsagt også om å få spilletid.

- Jeg trives veldig bra i Trondheim. Jeg har funnet meg godt til rette både på og utenfor banen. Men jeg må først og fremst tenke på det sportslige, sier Jarstein.

- Hareide god trener25-åringen kan ikke si om avgjørelsen blir tatt mens han er i Slovakia på landslagssamling fram til torsdag, eller først etter at han kommer hjem. Men de fleste signalene tyder på at han flytter til Stavanger i nær framtid.

Jarstein har i alle fall positive ting å si om trenerne som eventuelt venter ham i Viking.

- Åge Hareide er en veldig god trener. Jeg kjenner ham bare som landslagstrener, men har hørt mye bra om Åge fra tida i RBK.

- Hvor viktig er keepertreneren for deg i forhold til en hovedtrener?

- Keepertreneren er viktig. Erik Johannessen i Viking virker veldig ålreit, sier Jarstein.