Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppdaget av Parma som 12-åring

- Drømmer om retur til Italia, sier Alexander Mathisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aalesund-trener Sören Åkeby er ikke snauere enn at han spår angriper Alexander Mathisen «en fantastisk sesong».

- Han er kjapp og har god, funksjonell teknikk. Dessuten jobber han hardt og har en lojal og god innstilling til laget og til det å bli bedre, sier svensken til Dagbladet.no.

Spilleren sjøl er langt på vei enig, og han forventer stor framgang denne sesongen.

- Er i bra slag

Etter en tid i Vålerenga - der han etter hvert følte seg god nok for mer spilletid, men ikke fikk tillit av Harald Aabrekk - fikk han starte lørdagens seriepremiere mot gamleklubben.

- Det gikk jo ikke akkurat som forventet, hele laget spilte under pari. Det ble mer lemping enn vi liker, og mindre av det finspillet vi forsøker å få til, fastslår han i dag.

Men på sikt tror han på bedring, både for seg sjøl og for laget.

- Jeg føler absolutt at jeg er i bra slag og at dette kan bli min gjennombruddsesong i Tippeligaen. Jeg har virkelig fått merke hvor viktig det er med tillit, sier han.

HENGER HØYT: Alexander Mathisen er svært opptatt av italiensk fotball, og han håper Aalesund kan få til noe av det samme, kjappe offensive spillet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
HENGER HØYT: Alexander Mathisen er svært opptatt av italiensk fotball, og han håper Aalesund kan få til noe av det samme, kjappe offensive spillet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- For lagets del tror jeg vi kan prestere bedre enn det mange tror. Vi er gode nok til å slå hvem som helst - og jeg tror vi klarer å gjøre det gjennom å spille pent, fortsetter 21-åringen, som sier han valgte Aalesund blant annet fordi de også vil spille severdig fotball.

Denne vektleggingen av fint spill, har han fra Italia - et land hvor han prøvde seg som fotballspiller i en alder av 12 år.

- Jeg har bestemor fra Torino-området, og derfor har jeg tilbrakt mye tid i Italia. Som 12-åring var jeg med på en ganske ordinær sommerskole, men så var det talentspeidere der. Ikke lenge etter reiste jeg tilbake, forteller Mathisen om hvordan det startet.

Drømmer om Italia

Resultatet ble at han tilbrakte to år i Parma, mens han gikk på skole via nettet. Til slutt var det skolegangen som tvang ham tilbake til gamlelandet.

- Det var mange som mente det var for tidlig da jeg reiste ut, og jeg var jo ung. Men jeg hadde foreldrene mine med meg, og mamma snakker italiensk. Jeg angrer ikke et sekund, forsikrer han.

Kontakten med Italia, og favorittspillere som Francesco Totti, Kaka og Andrea Pirlo, har i hvert fall gjort at han følger fotballen i støvellandet tett.

Og han legger ikke skjul på at målet på sikt er å komme seg tilbake til Italia, som proff.

image: Oppdaget av Parma som 12-åring

- Det er det jeg drømmer om, ja. Men foreløpig konsentrerer jeg meg om Aalesund, en klubb jeg tror kan kjempe om medaljer i løpet av noen år. Alle rammene er på plass, med et flott stadion og fantastiske supportere. Det har jeg lest at er veldig viktig for et lags suksess, forteller han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!