Oppdaget Trumps datter - Skei Grande sendte frekk hilsen

Ståhei i OL-byen Pyeongchang i natt.

CELEBERT: Trine Skei Grande (øverst til høyre) oppholdt seg to rader ovenfor Ivanka Trump (i rødt) under nattas Big Air-finale. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
CELEBERT: Trine Skei Grande (øverst til høyre) oppholdt seg to rader ovenfor Ivanka Trump (i rødt) under nattas Big Air-finale. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADETVis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Kulturminister Trine Skei Grande (47) og presidentdatter Ivanka Trump (36) var begge på nattas Big Air-finale i OL.

De to oppholdt seg bare få meter fra hverandre på hovedtribunen i Alpensia skipark i Pyeongchang. Den norske snowboardkjøreren Torgeir Bergrem (26) kom på sjuendeplass, mens kanadieren Sebastien Toutant vant.

Rett etter at finalen var over, la Skei Grande ut følgende melding på Twitter:

«Ser Ivanka Trump rase ut av stadion i lekker rød skidrakt med full secretservice og en stormakt sitt hoff, men nederst i hjørne sitter en liten tjukk idrettsminister fra landet med flest medaljer.»

HYGGET SEG: Ivanka Trump (i rødt) satt på tribunen sammen med tidligere ishockeyspiller og IOC-medlem Angela Ruggiero (til venstre for henne). Til venstre for Ruggiero igjen sitter pressesekretær i Det hvite hus, Sarah Huckerby-Sanders. Til høyre for Trump: Sør-Koreas førstedame Kim Jung-sook. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
HYGGET SEG: Ivanka Trump (i rødt) satt på tribunen sammen med tidligere ishockeyspiller og IOC-medlem Angela Ruggiero (til venstre for henne). Til venstre for Ruggiero igjen sitter pressesekretær i Det hvite hus, Sarah Huckerby-Sanders. Til høyre for Trump: Sør-Koreas førstedame Kim Jung-sook. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

Meldingen er etterfulgt av et blunketegn. Norge har 13 gull og 38 medaljer. USA har 8 gull og 22 medaljer.

Og flere gull kunne det blitt i natt, norsk tid. Trønderen Bergrem ledet etter første run, men klarte ikke å følge opp i de to neste.

Statssekretær Frida Blomgren var sammen med Skei Grande på tribunen i natt. Hun bekrefter at Trump satt få seter unna dem, men at de ikke snakket sammen.

- Vi satt på tribunen og koste oss. Vi konstaterte at hun (Trump) hadde et stort apparat rundt seg rett i nærheten, forteller Blomgren til Dagbladet.

- Hvordan opplevde dere finalen?

- Det var veldig spennende etter første run, der han (Bergrem) fikk bra score. Tidligere var vi på parallellslalåm og nå skal vi følge femmila.

Ante ikke

Til Dagbladet forteller Torgeir Bergrem at han ikke fikk med seg at Ivanka Trump var på tribunen:

- Nei, det ante jeg ikke. Det var sikkert artig for henne å se på. Men det var mange andre på tribunen her også

- Har du noe forhold til Donald Trump?

- Nei, ikke i det hele tatt. Han får holde på med sitt. Jeg er ikke noe politisk av meg.

- Og Skei Grande?

- Jeg møtte henne på sprintstafetten i langrenn. Hun ønsket meg lykke til.

Stor oppmerksomhet

Ivanka Trump er på en sjarmoffensiv i Sør-Korea. Etter Big Air dro hun rett på curlingfinalen for herrer. I tillegg står skøyter på programmet - og hun skal være til stede under avslutningsseremonien søndag.

MISFORNØYD: Torgeir Bergrem ledet etter første run, men måtte ta til takke med sjuendeplass. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
MISFORNØYD: Torgeir Bergrem ledet etter første run, men måtte ta til takke med sjuendeplass. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

Trump fikk stor oppmerksomhet under Big Air-finalen i natt. Mange kameralinser var rettet mot henne.

- Rent symbolsk er hun trolig det beste ansiktet utad for Trump-administrasjonen, sier analytikeren Evan Resnick til CNN. Målet med turen skal være å bedre den diplomatiske relasjonen til Sør-Korea. Blant annet har hun spist middag med president Moon Jae-in i presidentboligen i Seoul.

DIREKTE: Norsk Regnesentral er tilbake i Dagbladets OL-studio, hvor de forteller om hvor suverene Norge faktisk er. Vi tar noen historiske tilbakeblikk, og avslører hvor mange medaljer prognosene nå sier at vi kommer til å ende opp med. Med sportskommentator Esten O. Sæther, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

- Takk til president Moon og førstedame Kim for deres varme gjestfrihet og veldig spesielle middag i Blue House, skriver hun på Instagram.

Knall og fall

Trump, Skei Grande og de andre tilskuerne fikk se mange spektakulære hopp i Big Air-finalen. Men det var også mange knall og fall, noe som skyldtes litt ekle lysforhold.

Kanadiske Sebastien Toutant vant foran Kyle Mack (USA) og Billy Morgan (Storbritannia).

- Det var ræva. Jeg var veldig klar for å komme på pallen. Men det gjorde jeg ikke. Jeg skaffet meg et godt utgangspunkt. Så er det sånn at du også må kjøre bra i de to siste runene for å få det til. Det klarte jeg dessverre ikke, sier Bergrem.