Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppfordres til ikke å score

MANCHESTER (Dagbladet): - Jeg håper United vinner alle tre trofeene, sa David Ginola fredag kveld. Det var lite smart, men helt i Tottenham-fansens Arsenal-hat-ånd. Og i går kveld sa Steffen Iversen følgende til Dagbladet: - Det er mange som har bedt meg om ikke å score.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKY Sports gjorde i går en pub- og gatelangsundersøkelse blant Tottenham-supporterne nord i London. Den emosjonelle pila pekte rett mot eget mål. For brorparten av de spurte ønsker United-seier på Old Trafford i ettermiddag.

Grunn:

De kan rett og slett ikke leve med at Tottenham gir ligagullet til Arsenal.

Ginola på ferie

David Ginola har ikke det problemet. For franskmannen handler den personlige United-drømmen om nesegrus beundring for det som skjer på og rundt Old Trafford. Og så er han jo i personlig mål - med en liten ligacup på hylla, to Årets Spiller-trofeer, ny ukelønn på 315000 norske og snart ferie.

At den profesjonelle etikken får ei skrape, bryr han seg ikke om i det hele tatt.

- Manchester United er et veldig talentfullt lag, og de fortjener alt de kan få, sier Ginola. - Måten de spiller på, får folk til å drømme om fotball. Og det beste for engelsk fotball er at det finnes et lag som United. I Italia og andre europeiske land har man slike lag, og vi trenger et her i England.

Og om dagen i dag:

- Det alle må forstå er at det er vanskelig å motivere seg til den siste kampen når man ikke har noe å spille for. Det meste av tida vil tankene dine være borte fordi du tenker på ferie. Men for fotballens skyld, og av respekt overfor supporterne og motstanderen, må du prøve å gjøre ditt beste.

- Det eneste jeg prøver å si, er at det ikke er så lett, sier David Ginola.

Steffen vil vinne

- For meg er ikke det der med ferietanker noe problem, sier Steffen Iversen. - Jeg får jo uansett ikke ferie før etter landskampen mot Albania (5. juni). Men Ginola må få lov til å ha sine egne meninger. Og jeg regner med at manageren (George Graham) forteller oss hvor viktig denne kampen er.

- Du oppfordres til ikke å score?

- Det er fansen, det - de vil jo ikke at Arsenal skal vinne. Men jeg vil vinne på Old Trafford.

- Du kan ikke spille fotball uten å gjøre ditt beste, sier Steffen Iversen.

JUBLER IKKE? </B>Steffen Iversen (t.v) og David Ginola (midten) kan ødelegge for Manchester United, men det vil ikke Tottenham-fansen.