- Oppfører oss som lilleputter

Ola By Rise var skuffelsen selv etter at Sogndal herjet med RBK.

(Dagbladet.no, Sogndal - Rosenborg 3-3): Alt var tilbake til den normale norske fotballhverdagen i første omgang på Fosshaugane. Sogndal storspilte mot storebror Rosenborg, men det var RBK som scoret målene.

Etter 19 minutter sto det 2-0 til Rosenborg etter mål av Vidar Riseth og Frode Johnsen. Slurv av Sogndal ble helt etter oppskriften nådeløst straffet av Rosenborg. Med en sikker ledelse til pause, trodde de fleste kampen var over.

Men Sogndal hadde stygge planer med de tidligere så suverene trønderne da de kom ut etter pause.

Anført av en vidunderlig Aleksander Ødegaard ble Rosenborg utspilt, og nå rant også målene inn.

- Slutter å jobbe

Tre minutter etter hvilen nikket Tommy Øren inn til Kim Rune Hellesund. Fjorårets vårhit i Tippeligaen nølte ikke og klinte ballen i mål fra fem meter. Et fullsatt Fosshaugane ante at kjempen RBK vaklet og Sogndal-spillerne tok i mot invitasjonen fra slappe trøndere.

- Når spillerne slutter å jobbe og tror at det skal ordne seg, blir vi straffet. Vi må krige - ikke stå å kikke på, sier Vidar Riseth til TV2 etter kampen.

Og det tok lang tid før Rosenborg-spillerne skjønte hva som var i ferd med å skje.

Robbie Russell er blant de øverste på Rune Bratseth og Rosenborgs ønskeliste for sommeren, men enn så lenge er amerikaneren Sogndal-spiller. Og det med hele hjertet.

Russel kløyv opp fra sin høyre back-posisjon, klemte til, og ballen føyk via et RBK-bein og forbi en stadig mer forbannet Espen Johnsen. 2-2 etter 62 minutter.

Ti minutter seinere fullførte Sogndal årets snuoperasjon i Tippeligaen. Aleksander Ødegaard viste at det ikke bare er Robbie Russell Rosenborg bør hente fra Sogndal, hvis laget skal heve seg.

Briljante Ødegaard

Den tekniske begavelsen la igjen tre landslagsspillere sprellende i gresset, før han avsluttet fra 10 meter. Espen Johnsen reddet, men ballen havnet hos Kim Rune Hellesund, som enkelt kunne score sitt andre mål for dagen.

Ola By Rise beskrev det på følgende måte etter kampen: - De herjer med oss med ball og springer fra oss.

For faktum er at Sogndal utklasset Rosenborg på fart og teknikk - med Ødegaard som en soleklar ener.

Fosshaugane eksploderte i karnevalsstemning, Ousman Nyan gikk rundt og rakte tunge og stakk to tomler i været og sola smilte til saftbygda. Men når man ydmyker Rosenborg og snur 0-2 til 3-2, må man forvente seg hevn. Fryktelig hevn.

Vidar Riseth reddet en liten flik av et allerede tapt RBK-ansikt, da han utliknet tre minutter før full tid. Men kampen, den var allerede tapt for trønderne.

- En tapt kamp

Ola By Rise hadde kanskje håpet på litt arbeidsro framover med seier i dag. I stedet sørget han får å vanne kritikermølla mot egne spillere.

- Vi opptrer som en samling med lilleputter.

Og på spørsmål fra NRK om ikke Russel er enda høyere på ønskelista etter dagens mål, fullfører Rise knockouten på egne spillere. - Jeg tror det er mange Sogndal-spillere som ville tatt en plass i dagens RBK-lag.

- Dette er en tapt kamp for oss, ikke ett poeng vunnet. Utlikningen til Riseth er en usedvanlig dårlig trøst. Dette ser jeg på som et stort nederlag for oss.

- Vi kunne til og med avgjort på overtid. Vi er definitivt nærmest. Det skuffer meg veldig at vi mister det her, sier en betuttet og forbannet RBK-trener.

NORMALT: Vidar Riseth legger på til 2-0 til Rosenborg.
MOT NORMALT: Robbie Russel jubler sammen med lagkameratene etter å ha utliknet til 2-2.
SKUFFA: Til tross for å ha scoret to mål, var Vidar Riseth skuffa etter kampen.